Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moglo je i bolje

Hajduk opet ždrijeb nije pomazio: Nadaju se Mađarima, a Portugalci su izuzetno opasni

Hajduk će igrati u 3. pretkolu Konferencijske lige protiv boljeg iz para Vitoria SC – Puskas Akademije.

Vitoria SC (Foto: Afp)

Hajduk ulazi u lov za svoju prvu europsku jesen nakon više od desetljeća, a imati će težak zadatak pred sobom, najvjerojatnije ga čeka Vitoria Guimaraes.

Portugalci su završili šestoplasirani u tamošnjem jakom prvenstvu, a ekipa je puna mladih internacionalaca, prosjek godina im iznosi 23,6. Prema Transfermarktu vrijednost momčadi se procjenjuje na 42 milijuna eura što je samo mrvicu više od Hajduka (41,4 milijun eura).

Ždrijeb Konferencijske lige Ždrijeb 3. pretkola Konferencijske lige: Hajduk, Osijek i Rijeka saznali moguće suparnike divider

Posljednji put su u Europi nastupali u sezoni 2019.-2020. kada su ispali u grupnoj fazi Europa lige.

Najbolji igrač Vitorije je mladi 22-godišnji Andre Almeida koji je već tražena roba na tržištu, Transfermarkt ga procjenjuje na 5 milijuna eura, a navodno je Wolverhampton već slao ponudu od gotovo 10 milijuna eura za plemenitog veznjaka.

Hajduk ima asa u rukavu

Hajduk ima u svojim redovima jednog od najboljih skauta za Vitoriju, novopridošli Toni Borevković je stigao upravo iz portugalskog kluba prije nešto manje od mjesec dana na posudbu, samim time svakako će pomoći struci u analizi i pripremi utakmica.

gol expired Čačić najavio novu europsku sezonu: ''Ako stavim Drmića i Petkovića, Oršić ili Ivanušec ispadaju'' divider

Ipak nadaju se Mađarima

U Splitu se nadaju da će se nešto pitati u Puskas Akademiju koja bi im mogla pomrsiti planove, navodno se režu troškovi i nekoliko igrača je napustilo klub, između kojih je i Borevković.

Mađari su itekako manji klub u europskim okvirima od Vitorije, Transfermarkt ih procjenjuje na 12,3 milijuna eura, a među boljim igračima se ističe naš Jakov Puljić.

Završili su treći u prvenstvu sa 17 bodova zaostatka za Ferencvarošem.

Puskas Akademija je poznata i po svojem predivnom stadionu, Pancho Areni koja je sagrađena 2014. godine, a prima 3816 navijača u punom kapacitetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider