Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Radno ljeto

Novo ruho Stare dame: Juventus se rješava 'polovice momčadi', žele Perišića i još par zvijezda

Maxa Allegrija i društvo iz Juventusa čeka puno posla između sezona, žele nekoliko zvijezda, ali najprije se trebaju riješiti viška.

Juventusovi odlasci (Foto: Afp)

Donedavno je Juventus suvereno vladao talijanskim nogometom bez konkurencije, međutim dvije uzastopne sezone u Serie A na četvrtom mjestu upalile su alarm u Torinu i sprema se velika čistka.

"Moramo popraviti momčad", objasnio je trener Max Allegri ukratko poslije spuštanja zastora za proteklu sezonu Serie A za Gazzettu dello Sport.

Šef Stare dame poslije zadnje utakmice pozdravio je svlačionicu i okrenuo se klupskom menadžmentu. Sastanak je bio kratak i efikasan, a epilog i dogovor – kompletan remont svlačionice. Bit će dolazaka, ali prije svega odlazaka jer Staroj dami je potreban temeljit face lifting. Ali, korak po korak kaže iskusni Max.

Sigurni golmani i rijetki igrači

“Najprije moramo ocijeniti sve što imamo, mirne i hladne glave”.

gol expired Juventus napušta još jedna zvijezda, a zakompliciralo se i oko ostanka Morate divider

To najčešće znači – crno-bijele očekuje radno ljeto. Preciznije, gotovo nitko iz aktualnog kadra nije siguran za sljedeću sezonu. Rijetki jesu tako kao aktualni golmanski paket Szczesny, Perin i Pinsoglio, koji su jedini potvrđeni i za start sezone 2022/23.

U obrani Bonucci, Danilo i De Ligt, koji pregovara o novom ugovoru, imaju sigurno mjesto. U vezi će samo Locatelli i Zakaria biti dogodine u momčadi, a u napadu su potvrđeni Vlahović i Chiesa. Svi ostali bi mogli dogodine biti negdje drugo.

Odlaze kapetan i dokapetan

Chielllini i Dybala, kapetan i njegov zamjenik sigurno odlaze, jedan u mirovinu, a drugom istječe ugovor, nema osnove ni za ostanak Arthura, koji želi pronaći novi klub, a Bernardeshi također planira prekinuti svoju lošu epizodu u Torinu.

Giorgio Chiellini Allegri u 17. minuti izvadio legendu Juventusa i priuštio mu nezaboravan ispraćaj, Srbin pokvario veselje divider

Koferi su spakirani i za Pellegrinija i Keana, također njihovom voljom jer žele više minuta nego ove godine.

Postoji dosta i graničnih slučajeva. Igrača koji mogu ostati, ali ne bi im radili probleme u slučaju prikladnih ponuda. Rugani i McKennie su prvi na toj listi, ali klub bi rado zaključio suradnju s Alexom Sandrom, Cuadradom i Rabiotom, koji ulaze u zadnje godine ugovora.

De Sciglio, još jedan kojem istječe ugovor, trebao bi ga produljiti, no to još nije službeno potvrđeno, a na Morata bi trebao ostati, iako će Juve pokušati spustiti dogovorenu odštetnu klauzulu od 35.000.000, dogovorenu 2020. godine, koja dolazi na naplatu na kraju tekuće sezone.

Ivan Perišić Gazzetta tvrdi da Perišić prelazi u omraženog rivala: Hoće li prekršiti obećanje dano navijačima? divider

Među željama Ivan Perišić

Sve te poteze rade kako bi napravili nekoliko ulaznih transfera, odnosno oslobodili budžet za plaće za dolaske igrača koji bi ih mogli pojačati bez odštete, među kojima je i naš Ivan Perišić.

Glavne mete ovo ljeto su Paul Pogba, koji završava svoju epizodu u Manchester Unitedu i priprema se za povratak u Torinu i Angel Di Maria, koji napušta PSG. Također, šuška se kako bi Raspadori trebao popuniti rupe u napadu. Baš kako Gazzetta piše, radno ljeto za Staru damu…

Odlasci Juventusa Odlasci Juventusa (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider