Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
završava velika karijea

Allegri u 17. minuti izvadio legendu Juventusa i priuštio mu nezaboravan ispraćaj, Srbin pokvario veselje

Legenda Juventusa Giorgio Chiellini odigrao je posljednjih 17 minuta pred domaćim navijačima u velikoj karijeri.

Galerija Giorgio Chiellini Giorgio Chiellini Giorgio Chiellini Giorgio Chiellini

Nekoliko dana nakon što je objavio svoj odlazak iz Juventusa na kraju sezone nakon 17 godina u torinskoj momčadi, kapetan Giorgio Chiellini odigrao je posljednju utakmicu u ponedjeljak pred torinskim gledateljima u remiju protiv Lazija 2:2 u 37. kolu Serie A.

Chiellinija (37) je nakon samo 17 minuta utakmice zamijenio Nizozemac Matthijs de Ligt, a Giorgio je dobio velike ovacije cijelog stadiona u Toroinu. Uz osmijeh, branič je pozdravio suigrače i kapetansku vrpcu povjerio argentinskom napadaču Paulu Dybali, još jednom igraču koji se u ponedjeljak navečer oprostio od torinskih tifosija prije odlaska na kraju sezone. Zatim je napravio počasni krug mašući navijačima dok se utakmica nastavljala.

Ivan Perišić Perišićev suigrač: "Upitao sam ga što jede za večeru, šokirao sam se kad mi je odgovorio" divider

Predat će traku Bonucciju

Europski prvak sa Italijom sa 116 nastupa, koji će se od talijanske reprezentacije oprostiti 1. lipnja tijekom utakmice protiv Argentine u Londonu, najavio je u srijedu odlazak iz Juvea za koji igra od 2005. godine i s kojim je osvojio 19 trofeja. Još se nije odlučio između definitivnog napuštanja nogometa ili upuštanja u ultimativnu avanturu u dobi od 37 godina, navjerojatnije u američkom MLS-u.

"Juve mi je bio sve. Moja mladost, iskustvo, zrelost. Volja za pobjedom, radost trijumfa, prihvaćanje poraza", rekao je Chiellini u objavi na Instagramu uoči zadnje utakmice u Torinu. "Od danas će ti nedostajati ova momčad, ove boje, ova svlačionica. Bio si primjer, vodič, brat, prijatelj", napisao mu je na istoj mreži njegov suigrač Leonardo Bonucci, koji će biti kapetan sljedeće sezone.

Lazio mu uprskao zadnju utakmicu u Torinu

Juventus je na poluvrijeme utakmice protiv Lazija otišao s prednošću od 2-0, golovima srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića u 10. i Alvara Morate u 36. minuti. U drugom dijelu Lazio je uspio izjednačiti autogolom Alexa Sandra u 51. minuti i golom još jednog srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića Savića u petoj minuti sudačke nadoknade vremena.

Toma Bašić je igrao za Lazio od 76. minute.

Juventus je na četvrtom mjestu sa 70 bodova, dok je Lazio na petom mjestu na tablici sa 63 boda. U posljednjem kolu Juventus će ugostiti Fiorentinu, dok Lazio dočekuje Veronu.

Sampdoria osigurala ostanak

Nogometaši Sampdorije su kod kuće pobijedili Fiorentinu s 4-1 u pretposljednjem, 37. kolu talijanske Serije A i osigurali ostanak.

Strijelci za Sampdoriju bili su Alex Ferrari (16), Fabio Quagliarella (30), Morten Torsby (71) i Abdelhamid Sabiri (83). Pogodak za Fiorentinu postigao je Nicolas Gonzalez iz jedanaesterca u 89. minuti.

Sampdoria je upisala 10. pobjedu u prvenstvu i zauzima 15. poziciju na tablici s 36 bodova. Fiorentina je na sedmom mjestu s 59 bodova.

Rezultati 37. kola (ponedjeljak)

Sampdoria - Fiorentina 4:1

Juventus - Lazio 2:2

Tablica Serie A

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider