Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROMJENE U TORINU

Juventus napušta još jedna zvijezda, a zakompliciralo se i oko ostanka Morate

Svlačionica "Stare Dame" iz Torina trebala bi iduće sezone izgledati podosta drugačije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Transfer politika kakvu su u Juventusu vodili posljednjih godina rezultirat će ostankom bez nekoliko igrača i to sve bez ikakve odštete. Nije da tako što vodstvo kluba nije planiralo, no vidjet ćemo hoće li se jedna žešća promjena krvne slike višestrukom prvaku Europe isplatiti.

Nakon što su klub već napustili Giorgio Chiellini i Paulo Dybala, gdje prvom nije ponuđen ugovor, a drugom je ponuđen pa povučen, klub napušta još jedan igrač koji je s klubom vezan do ovog ljeta.

Riječ je o Federicu Bernardeschiju, igraču koji nije ostavio tako značajan trag kao gore navedena dvojica, iako je doveden kao veliko pojačanje.

Došao kao glavni igrač Fiorentine

Danas 28-godišnji Bernardeschi došao je u ljeto 2017. iz Fiorentine, gdje je bio glavni igrač vrlo potentne momčadi te gdje je u 93 nastupa upisao 23 pogotka i 12 asistencija.

Pet sezone kasnije klub napušta s nekoliko trofeja, uključujući onaj europski reprezentativni, ali bez previše osobnih rezultata. U 182 utakmice, od čega je jedan poveći broj upisao nakon ulaska s klupe, upisao je 12 pogodaka i 24 asistencije.

Interes za Bernardeschijeve usluge trebao bi i dalje biti velik pa nema sumnje da će vrlo lako pronaći novi klub. U Fiorentini trenutno rade na osiguravanju financijskih uvjete kojim bi ga mogli navesti na povratak.

Morati završava posudba

Juventus bi mogao ostati bez još jednog igrača kojeg bi voljeli zadržati. U pitanju je Alvaro Morata, koji je u klubu na posudbi iz madridskog Atletica. 29-godišnjem Španjolcu završava dvogodišnja posudba koju je započeo u ljeto 2020. godine.

Tada se zapravo vratio u klub gdje je odigrao svoje najbolje utakmice. Vrlo dobar bio je i u ove dvije sezone. Ukupno je u svim natjecanjima upisao 92 nastupa, unutar kojih je postigao 32 pogotka, kojima je pridodao 21 asistenciju.

Juventus njega želi ostaviti u klubu, no nije spreman platiti 35 milijuna eura, koliko iznosi klauzula dogovorena ugovorom o posudbi. No, ušli su u pregovore s klubom iz Madrida te se nadaju kako će sve završiti pozitivno po njih i da će španjolski reprezentativac ostati u klubu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider