Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro na potpis ugovora

Još jedna zvijezda napušta Dinamo: Dominik Livaković sve dogovorio s novim klubom

Hrvatski nogometni reprezentativac Dominik Livaković uskoro će se preseliti u novi klub.

Dominik Livaković (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Kapetan Dominik Livaković odlazi iz Dinama. Nakon ispadanja od AEK-a u Ligi prvaka, hrvatska reprezentativna jedinica sve je dogovorila s Fenerbahceom i uskoro će na liječnički pregled i potpis ugovora s novim klubom.

Nakon Josipa Šutala koji se preselio u Ajax za odštetu od 21 milijuna eura, plus bonusi, Maksimir napušta još jedna zvijezda. Turski će div na ime odštete isplatiti 9 milijuna eura, plus milijun u bonusu, a Livaković je takoreći sve dogovorio s klubom.

Opus Arena u mraku Što se događa u Osijeku? Opus Arena već drugi put ostala nakratko bez rasvjete divider

Preostali su neki sitni detalji, a očekuje se da će već ove srijede odletjeti za Tursku kako bi odradio liječnički pregled i stavio potpis na dugogodišnji ugovor s novim klubom, piše Germanijak.

Otkako je počeo ljetni prijelazni rok Fenerbahce bio je najkonkretniji, kasnije su se pojavila imena još nekih klubova, kao što su Villarreal, Almeria i Sevilla.

Potonji su nedavno prodali Yassinea Bona u saudijski Al Hilal, tako da su bili u potrazi za njegovim nasljednikom. Livaković je bio jedna od opcija, kao i Ivo Grbić, no naposljetku su se odlučili za Orjana Nylanda koji je stigao posve besplatno iz RB Leipziga.

Robert Prosinečki FOTO Torcida vrijeđala Prosinečkog: Pogledajte pogrdan transparent koji su podigli protiv Rudeša divider

Po svemu sudeći, utakmica protiv AEK-a bila je posljednja u modrom dresu za Šutala i Livakovića, koji nakon sedam godina odlazi iz Maksimira. Bit će to težak udarac za Dinamove ambicije, jer ih već u četvrtak čeka prvi ogled play-offa Europske lige protiv Sparte Prag na Maksimiru.

Umjesto Livakovića između vratnica bi trebao stati Ivan Nevistić.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider