Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posudba s otkupom

Zaboravljeni hajdukovac se vraća na mjesto gdje se preporodio: Čeka ga Liga prvaka

Ivan Brnić se vraća u slovenski nogomet nakon epizode u Olympiakosu.

Ivan Brnić (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Prošlo je gotovo godinu dana otkako je Ivan Brnić u transferu karijere preselio iz Maribora u Olympiakos za 1,3 milijuna eura, ali nije se uspio izboriti za svoje "mjesto pod suncem".

Za prvu momčad grčkog diva upisao je tek četiri nastupa, za drugu sedam i bilo je jasno da mora pronaći novu sredinu u kojoj će imati puno veću minutažu. Odabrao je već provjerenu opciju, slovensku ligu u kojoj se potpuno preporodio, no ovog puta to neće biti Maribor, već Celje.

Tamo će ga dočekati poznato lice, hrvatski trener Damir Krznar s kojim je već uspješno surađivao u Mariboru, tako da vrlo dobro zna što ga očekuje. To bi trebala biti odlična sredina za Brnića da oživi karijeru, ali i da se okuša u kvalifikacijama za Ligu prvaka jer su Celjani prošle sezone osvojili naslov prvaka.

Proveo 12 godina na Poljudu

Što se pak tiče detalja transfera, Lorenzo Lepore tvrdi da Brnić stiže na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa na kraju sezone.

Dodajmo kako je Brnić proveo 12 godina na Poljudu, a za prvu momčad Hajduka upisao je 12 nastupa. Trener Igor Tudor dao mu je šansu, i to na poziciji desnog beka, a s njegovim odlaskom pao je u drugi plan i uskoro raskinuo ugovor sa Splićanima.

Spustio se stepenicu niže potpisavši za Dugopolje, ali uskoro se pokazalo da je to bio pravi potez. Stigla je ponuda Maribora iz kojeg je nakon samo godinu dana preselio u Olympiakos.

"Ne ljutim se ja na Hajduk. To je moj klub", kazao je Brnić prije nekog vremena na temu njegova odlaska s Poljuda.

Matija Frigan i Marin Šotiček Švicarci kvare posao Dinamu? Poslali su novu, poboljšanu ponudu za velikog talenta divider

Marketa Vondroušova Braniteljica naslova ispala u prvom kolu Wimbledona! Senzacija u Londonu, ovo se nije dogodilo 30 godina divider

Ivica Olić Legendarni bivši hrvatski reprezentativac postao novi izbornik U-21 reprezentacije divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta