Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
objavio HNL

Legendarni bivši hrvatski reprezentativac postao novi izbornik U-21 reprezentacije

Ivica Olić novi je izbornik mlade reprezentacije.

Ivica Olić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Legendarni Ivica Olić preuzeo je dužnost izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon što je dogovorio detalje suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio Izvršni odbor HNS-a, objavljeno je na službenoj stranici Saveza.

Hrvatska U-21 reprezentacija u rujnu nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj s dvije domaće utakmice. Prvi susret protiv Farskih Otoka na rasporedu je 5. rujna, dok će druga utakmica biti odigrana 10. rujna protiv Portugala. Mladu reprezentaciju u te će utakmice povesti Ivica Olić, koji je dužnost izbornika preuzeo od Dragana Skočića.

Bruno Petković Grci žele Brunu Petkovića, ali imaju jedan problem divider

Nuno Matos VIDEO Ludi portugalski komentator postao viralan poslije utakmice sa Slovenijom: Pogledajte koloplet emocija kroz koji je prošao divider

Prilikom preuzimanja dužnosti Olić se u sjedištu Saveza sastao s predsjednikom Kustićem i tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije Stipom Pletikosom.

Do preuzimanja uloge izbornika U-21 reprezentacije Olić je radio kao trener u stožeru hrvatske A-reprezentacije, a kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića sudjelovao je u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Katru i srebrne medalje u Ligi nacija. Uz rad u stručnom stožeru A-selekcije, Olić je također vodio CSKA iz Moskve.

Martinez i Costa Procurila Costina tajna: Nedavno protiv Arsenala nije mogao obraniti nijedan penal, a sad ih je poskidao sve divider

Zlatko Dalić Daliću i Vatrenima ovo će strašno otežati život: Nikad važnija Liga nacija!? divider

"Izuzetno sam ponosan i počašćen što sam dobio priliku voditi mladu hrvatsku reprezentaciju te zahvaljujem na povjerenju predsjedniku Kustiću i rukovodstvu HNS-a. Veselim se radu s našim talentiranim igračima i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni, kao i da ćemo na pravi način završiti aktualni ciklus te se plasirati na Europsko prvenstvo. Naša mlada reprezentacija ima veliki potencijal, a moj je cilj pružiti im potrebnu podršku i smjernice kako bi razvili svoje talente i postigli uspjehe koje zaslužuju. Uvijek sam vjerovao u snagu timskog rada i zajedništva, i siguran sam da ćemo, uz rad, trud i predanost, ostvariti ciljeve, i u pogledu dobrih rezultata, i u razvoju igrača za seniorsku reprezentaciju", izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić.

Christian Pulišić i sudac Ortega VIDEO Sudačka sramota na Copa Americi: VAR priznao neregularan gol, Amerikanci ispali, sudac se odbio rukovati s Pulišićem divider

Matjaž Kek Kek je napravio malo čudo, sam pogled na podatke nogometnu Europu ostavlja bez teksta divider

"Siguran sam da smo u Ivici pronašli odlično rješenje za našu mladu reprezentaciju. Bogatu nogometnu karijeru sagradio je na predanom radu, upornosti i vjeri u sebe, a te vrijednosti želimo vidjeti i kod naših mladih igrača. Kao prvi pomoćnik Zlatka Dalića sudjelovao je u najvećim uspjesima hrvatskog nogometa te sam uvjeren da će njegovo vodstvo donijeti novu energiju i uspjehe našoj mladoj reprezentaciji. Ivica je radio s velikim trenerima i igračima, igrao je u velikim klubovima i na najvišoj mogućoj razini, a takvo iskustvo bit će od neprocjenjive vrijednosti za našu mladu reprezentaciju. Želimo mu puno sreće i uspjeha na ovoj poziciji", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Cristiano Ronaldo FOTO Slovenski navijač pokušao omesti Ronalda pri izvođenju slobodnjaka: Pogledajte majstorsku provokaciju divider

Cristiano Ronaldo Inače ozbiljni BBC zločesto se narugao Ronaldu nakon promašenog penala divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta