Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šaptač golmanima

Procurila Costina tajna: Nedavno protiv Arsenala nije mogao obraniti nijedan penal, a sad ih je poskidao sve

Diogo Costa bio je junak Portugala sinoć, ali ne tako davno govorili su mu da ne može ništa obraniti s bijele točke. Tajna? Savjeti Martinezovog šaptača golmanima, Inakija Vergare.

Martinez i Costa (Foto: Afp)

Reprezentacija Portugala provukla se sinoć protiv Slovenije na penale i otišla u četvrtfinale Eura, a apsolutni junak bio je golman crveno-zelenih Diogo Costa. Sjajni čuvar mreže Porta obranio je sva tri pokušaja Slovenaca u raspucavanju i spriječio senzaciju turnira.

Danas mu tepaju da je najbolji golman svijeta, da je zid na penalima, ali ne tako davno sprdali su ga da ne može obraniti ništa. Prije nekoliko mjeseci njegov Porto ispao je od Arsenala iz Lige prvaka poslije izvođenja penala, ali jučerašnji heroj, tog dana nije mogao ništa.

Nuno Matos VIDEO Ludi portugalski komentator postao viralan poslije utakmice sa Slovenijom: Pogledajte koloplet emocija kroz koji je prošao divider

Zlatko Dalić Daliću i Vatrenima ovo će strašno otežati život: Nikad važnija Liga nacija!? divider

Jučer smo gledali sasvim drugačiju priču, Costa je bio nepremostiva prepreka za Slovence, a sad je procurila njegova tajna. Glavni „krivac“ za ovu Costinu drastičnu transformaciju u nacionalnom dresu jest njegov golmanski trener – Martinezov golmanski guru Inaki Vergara.

Riječ je o 62-godišnjem treneru golmana u stožeru portugalske repreezentacije, koji je poznat po svojoj studioznoj pripremi golmana za penale. Vergara i Costa savršeno su prostudirali slovenske pucače i djelovalo je kao da je bio korak ispred svih njih.

Matjaž Kek Kek je napravio malo čudo, sam pogled na podatke nogometnu Europu ostavlja bez teksta divider

Cristiano Ronaldo FOTO Slovenski navijač pokušao omesti Ronalda pri izvođenju slobodnjaka: Pogledajte majstorsku provokaciju divider

Kako su se Slovenci mijenjali na bijeloj točci, Costa je točno znao gdje će koji od njih pucati, a sve naputke je dobio od svog trenera. Prije nekoliko mjeseci bio je tragičar, a sad s Vergarom u svom kutu, postao je junak.

Cristiano Ronaldo Inače ozbiljni BBC zločesto se narugao Ronaldu nakon promašenog penala divider

Maria Dolores VIDEO Pogledajte reakciju Ronaldove majke nakon njegova promašaja s bijele točke divider

Matjaž Kek Poznato je zašto je Kek dobio crveni karton: Napravio je nešto za što kod sudaca nema oprosta! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider