Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KATASTROFA ZA DOMAĆINE

VIDEO Sudačka sramota na Copa Americi: VAR priznao neregularan gol, Amerikanci ispali, sudac se odbio rukovati s Pulišićem

Reprezentacija domaćina ovogodišnje Copa Americe, Sjedinjene Američke Države, eliminirana je s natjecanja nakon utakmice prepune kontroverzi.

Christian Pulišić i sudac Ortega (Foto: Profimedia)

Neočekivanim porazom od Paname nogometna reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država dovela se u tešku situaciju uoči posljednjeg kola grupne faze Copa Americe, kojoj su domaćin.

Za siguran prolazak u četvrtfinale, da ne ovise o drugima, trebala im je pobjeda protiv Urugvaja, koji je imao luksuz da smije doživjeti i poraz od dva pogotka razlike. Panama je, s druge strane, igrala protiv Bolivije i za prolazak joj je trebao kiks Amerikanaca.

Jedna od najvećih VAR pogrešaka dosad

I dočekali su ga, ali na nevjerojatan način. Nakon ogromne pogreške VAR-a primili su gol za rezultatski minus koji nisu uspjeli nadoknaditi.

Naime, u 66. minuti utakmice za Urugvaj je pogodio Matthias Pereira, a taj pogodak možete vidjeti OVDJE.

Amerikanci su odmah signalizirali sucu da se radi o mogućem zaleđu, no nakon VAR provjere pogodak je potvrđen. Kad se pojavila snimka, odmah se činilo da provjera nije dobro odrađena.

A onda, vjerovali ili ne, šest minuta kasnije u prijenosu je objavljena snimka s povučenom linijom, gdje se bez ikakve sumnje vidi da se radilo o neupitnom zaleđu.

Utakmicu je sudio 32-godišnji Kevin Ortega iz Perua sa svojim pomoćnicima, a u VAR-u su bila dva suca iz Ekvadora.

Show Pulišića na kraju utakmice

Nekoliko vrlo žestokih okršaja sa sucima imao je tijekom utakmice kapetan Amerikanaca Christian Pulišić, a na kraju utakmice pozvao je suce da idu slaviti s Urugvajcima, odnosno rukama ih je pokušao tamo uputiti. To pogledajte OVDJE.

Sve je rezultiralo time da je Ortega na kraju odbio rukovati se s njim (OVDJE), što je, unatoč Pulišićevu ponašanju, samo jedna od katastrofalnih stvari koje je napravio. 

Što se tiče Ortege, Amerikanci već rade kompilacije njegovih grešaka i konfuznih odluka s utakmice, a uistinu ih je bilo. Nažalost, to im neće ništa pomoći.

Inače, i da nisu primili pogodak, Amerikanci s rezultatom 0:0 ne bi izborili četvrtfinale, no svakako bi imali više šanse do kraja susreta izboriti potrebnu pobjedu.

Matjaž Kek Kek je napravio malo čudo, sam pogled na podatke nogometnu Europu ostavlja bez teksta divider

Cristiano Ronaldo Inače ozbiljni BBC zločesto se narugao Ronaldu nakon promašenog penala divider

Cristiano Ronaldo FOTO Slovenski navijač pokušao omesti Ronalda pri izvođenju slobodnjaka: Pogledajte majstorsku provokaciju divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider