Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debeli cajtnot

Transfer Lewandowskog u kritičnoj fazi: Bayern postavio rok Barceloni, Poljak u velikoj nervozi

Bayern želi da se sapunica s transferom Lewandowskog u Barcelonu riješi prije subote, na ovaj ili onaj način…

Robert Lewandowski pojavio se u kampu Bayerna (Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixell)

Robert Lewandowski došao je do točke koju nije želio. Poljski napadač jučer se morao pojaviti u kampu Bayerna Münchena kako bi se pridružio pripremama bavarske momčadi unatoč činjenici da je i aktivno i pasivno već tjednima ponavljao da želi otići.

Oliver Kahn na predstavljanju Manea Bayernov šef priznao pogrešku i podigao veliku prašinu: Navijači će poludjeti, traži pad starog pravila divider

Poljak je prošao liječničke kontrole i danas u 10 sati morao se pojaviti na treningu. Svi znaju da to nije ono što on želi, ali čini se da se ni Lewandowski ne želi više otvoreno izjašnjavati.

Lewandowski se pojavio u Bayernovu kampu

Kako pišu njemački mediji, još uvijek vjeruje da će uskoro doći do dogovora između Barcelone i Bayerna kako bi mogao napustiti bavarsku momčad. Već smo pisali da je Lewandowski očekivao kako će se sve puno brže odigrati, no njegov transfer u Barcelonu pretvorio se u sapunicu.

Razloga je više zbog čega se sve toliko oteglo, a ključna je financijska nestabilnost katalonskog kluba. Barca je u međuvremenu potpisala neke sponzorske i transakcijske ugovore, tako da se očekuje kako će isplatiti Bayernu koliko traži. No to nije sto posto sigurno, sve je moguće dok se ne stave potpisi.

Ivan Perišić Englezi izvukli strašan podatak o Perišiću: Utišali i najveće kritičare njegovog transfera u Tottenham divider

Situacija nije ugodna ni za Bayern. Nijemci žele da ostane, ali neće forsirati Lewandowskog. Bavarci traže 50 milijuna eura i čvrsto se toga drže. Barca tu cifru i dalje namjerava sniziti, no pokazalo se da to ne ide baš tako lako.

U svakom slučaju, u uredima njemačkog kluba jedno je jasno: sapunica mora biti riješena ovaj tjedan. Točnije, prije subote, kada je najavljena prezentacija momčadi za novu sezonu.

Bayern postavio rok Barceloni

Ako Lewa namjerava otići, transfer se mora zaključiti prije tog datuma. Takav je navodno konačni stav Bayerna. Možda blefiraju jer i njima jasno kako će navijači dočekati Lewandowskog i da će Poljak stvarati puno nervoze u klubu i oko njega, no zasad su se pokazali kao tvrdi pregovarači.

Hoće li ustrajati u zahtjevima, vidjet ćemo. Katalonci vjerojatno računaju na to da će morati popustiti. Nikome se ne isplati zadržavati nezadovoljnog igrača, pa čak ni Bayernu.

Jorginho se potpisao na Pulišićeve dresove Nevjerojatan potez nogometne zvijezde: Uništio dresove navijaču - je li moguće da nije vidio?! divider

Situacija je zategnuta, ali može se očekivati da će se ovih dana pregovori intenzivirati. Xavi također želi da se situacija što prije riješi. Trener Barce nada se da će Poljak putovati s momčadi na američku turneju.

Barca predstojećeg vikenda putuje u Miami. Hoće li u zrakoplovu biti i Lewandowski, to je veliko pitanje. Operacija je u kritičnoj fazi. Lewandowski i Barca u debelom su cajtnotu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider