Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To je ideologija"

Bayernov šef priznao pogrešku i podigao veliku prašinu: Navijači će poludjeti, traži pad starog pravila

Oliver Kahn podcijenio je važnost javnog nastupa u ulozi izvršnog direktora Bayerna, a otvorio je i sklisku temu njemačkog nogometa…

Oliver Kahn na predstavljanju Manea (Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON/DPA/Pixell)

Oliver Kahn priznao je da je podcijenio važnost javnih nastupa otkako je postao izvršni direktor Bayern Münchena.

"Postalo mi je jasno da kao izvršni direktor moram biti još prisutniji u javnosti", rekao je 53-godišnji bivši vratar Bayerna i njemačke reprezentacije za časopis 11Freunde.

gol expired Mourinho ga želi, održan tajni sastanak: Hrvatski reprezentativac pred transferom karijere divider

„Sada sam svjestan da u svojoj ulozi moram biti dostupan u svakom trenutku", posuo se pepelom Kahn, koji je tako reagirao na optužbe iz prošle sezone da vodstvo kluba na čelu s njim, predsjednikom Herbertom Hainerom i sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem prečesto ostavljalo trenera Juliana Nagelsmanna samog u škakljivim pitanjima.

Kahn priznao pogrešku

"Svatko tko ovdje radi kao CEO mora svaki dan pred javnošću dijeliti pravdu ovom klubu, donositi odluke i preuzimati odgovornost za njih", rekao je Kahn i našalio se: "Bez petlje će zaista biti teško u Bayernu."

Navijači Borussije Dortmund na Westfalenu Borussia Dortmund slaže momčad za prvaka: Pet jakih pojačanja za napad na Bayern divider

Međutim, i dalje se ne želi odricati svog karaktera. Kaže da je njegov stil samo malo drugačiji od bivših velikih šefova Ulija Hoeneßa i Karl-Heinza Rummeniggea.

„U konačnici, nije bitno što netko javno kaže, nego kakvi su rezultati. U našem svijetu ima dovoljno blefera”, poručio je Kahn i otvorio još jednu intrigantnu temu koja izaziva puno polemike u Njemačkoj.

Izvršni direktor Bayerna pozvao je Njemački nogometni savez da razmotri promjenu pravila 50+1 u vezi s vlasništvom klubova u Bundesligi.

Raphinha Barcelona osigurala najveće ovoljetno pojačanje, najtraženiji igrač napušta Premier ligu divider

Klauzula je uvedena 1998. godine kao zaštitna mjera kada je DFB odlučio dopustiti javnim ili privatnim društvima s ograničenom odgovornošću da ulažu u klubove, osiguravajući se da će članovi zadržati kontrolu nad klubovima.

Bayernov šef traži promjenu pravila 50+1

Iako je to pravilo još uvijek jako popularno među navijačima, koji će sigurno burno reagirati na Kahnove prijedloge, ipak je bilo kritika da pravilo ometa konkurentnost njemačkih klubova u europskim natjecanjima.

Kahn je dao glas onima koji žele promjenu propisa.

“Može se pretpostaviti da bi konkurentnost njemačkih klubova postala znatno veća ako pravilo 50+1 padne.”

gol expired Cristiano Ronaldo ponudio se PSG-u i dobio odbijenicu uz grubo prizemljenje divider

Optužio je branitelje pravila da se bave ideologijom.

"Svatko tko dovodi u pitanje koncept ili barem potiče raspravu o tome automatski je negativac", kaže Kahn, koji se boji da bi Bundesliga mogla postati "razvojna liga" za najjače lige Europe, iako je također priznao da moraju postojati neka ograničenja kako bi se spriječilo da države posjeduju klubove i tako narušavaju smisao i integritet natjecanja.

"Bayern nikada neće biti državni klub"

To je jasna bodlja uperena protiv Manchester Cityja, PSG-a i Newcastlea, u koji je ušao arapski kapital poduprt s bliskoistočnim državnim pečatom.

Kahn inzistira da Bayern nikada neće dopustiti da postane vlasništvo države.

Tko je favorit za osvajanje Hrvatske nogometne lige?

Ukupno glasova:

„To je naša osnova, naša kultura", poručuje legendarni vratar koji je na čelu kluba koji posljednjih deset godina apsolutno dominira njemačkim prvenstvom.

Bayern je osvojio posljednjih deset naslova prvaka i najveći je favorit u nadolazećoj sezoni, a 2020. osvojio je svoju posljednju, šestu Ligu prvaka. Međutim, Bavarci žele frekventnije osvajati elitno klupsko natjecanje, no to neće biti tako lako ostvariti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider