Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kroatizacija Rome

Mourinho ga želi, održan tajni sastanak: Hrvatski reprezentativac pred transferom karijere

Mario Pašalić prošle sezone je bio najbolji igrač Atalante, a sad ga želi Roma.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roma zasad nije odveć aktivna u ljetnom prijelaznom roku, kupili su tek jednog igrača (Zeki Celik iz Lillea) i još dvojicu doveli bez plaćanja odštete (Nemanja Matić i Mile Svilar).

Rimska tržnica tek se zahuktava, a kako javlja Sky Sport Italia, na meti Vučice hrvatski je reprezentativac Mario Pašalić.

Tiago Pinto, šef Rominih nogometnih operacija, ovog utorka održao je sastanak s čelnim ljudima Atalante. Roma je tražila informacije o Pašaliću, kojeg je Jose Mourinho već nakratko trenirao u Chelseaju u ljeto 2014. godine.

Roma želi Pašalića, Atalanta će tražiti puno novca

Pašalić je prošle sezone s 14 golova i devet asistencija bio najbolji igrač Atalante, tim više što dobar dio utakmica nije ni započinjao u prvoj postavi. Tržišna vrijednost, prema Transfermarktu, narasla mu je na 28 milijuna eura i ovo ljeto čini se kao idealan trenutak za odlazak na neku višu razinu, u bolji i konkurentniji klub.

Tema razgovora između Pinta i Atalantinog Percassija bili su i Aleksej Mirančuk i Carles Perez, dva igrača o kojima se pričalo u kontekstu moguće zamjene, ali i uključivanja u Pašalićev transfer.

Vidjet ćemo hoće li Super Mario napustiti Bergamo i preseliti se u talijansku prijestolnicu, u kojoj se pod Mourinhovom paskom već razvija jedan iznimno talentirani hrvatski nogometaš.

gol expired Mourinho ga obožava: Sjajni mladi Hrvat sa 16 godina debitirao za prvu momčad Rome divider

Riječ je o Mati Ivkoviću, 16-godišnjem veznjaku koji je u siječnju ove godine došao u Romu iz Hajduka i ovo ljeto je priključen pripremama prve momčadi, za koju je nedavno i debitirao u jednoj prijateljskoj utakmici.

Ivković je 2006. godište, iznimno je visok (192 centimetra) i igra na poziciji defenzivnog veznog. Talijani ga uspoređuju s Nemanjom Matićem, a Mourinho o njemu ima izrazito visoko mišljenje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider