Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VRHUNSKI POSAO

Barcelona osigurala najveće ovoljetno pojačanje, najtraženiji igrač napušta Premier ligu

Ispunit će se najveća želja dosadašnjeg najboljeg igrača Leeds Uniteda, Raphinhe te će Brazilac pojačati Barcelonu.

Raphinha (Foto: Afp)

Već i prije nego je Leeds United prošle sezone osigurao ostanak u Premier ligi, bilo je jasno kako će teško zadržati Raphinhu. Brazilski krilni ofenzivac prošle je sezone bio jedan od najboljih igrača Premier lige, izborio je mjesto u reprezentaciji i jednostavno je prerastao popularni klub iz Yorkshirea.

Može se reći kako je udicu na njega bacio gotovo svaki jači engleski klub, no Raphinha će na kraju otići s otoka. Ispunit će se njegova želja koju je iznio još u veljači te će pojačati Barcelonu.

Leeds je dobro zaradio

Kako je izvijestio Fabricio Romano, Leeds je prihvatio ponudu od 58 milijuna eura, koja bi mogla porasti na 67, a Brazilac će potpisati ugovor do 2027. godine.

Raphinha je u Leeds došao krajem prijelaznog roka na početku sezonu 2020./21. iz francuskog Rennesa za 18 milijuna eura. U prvoj je ligaškoj sezoni upisao šest pogodaka i devet asistencije, dok je u netom završenoj 11 puta zatresao mrežu te tri puta namjestio pogodak suigračima.

Naravno, Barcelona i dalje ima problem s registracijom igrača, budući da moraju smanjiti svoj budžet plaća igrača, no vjeruje se da će to do početka prvenstva riješiti. 

Čak je i dalje aktualan dolazak Roberta Lewandowskog, a nisu odustali niti od Chelseajevog bekovskog para, Azpilicueta-Alonso. Xavijeva Barcelona tako bi svakako novu sezonu trebala započeti u drugačijem ruhu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider