Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki transfer

Tottenham želi dovesti još jednog Hrvata, Dinamu se smiješi milijunska zarada?

Tottenham je poslao upit za braniča hrvatske nogometne reprezentacije Joška Gvardiola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su potvrdili dolazak Ivana Perišića iz Intera, čelnici Tottenhama poslali su upit za još jednog hrvatskog reprezentativca, Joška Gvardiola iz RB Leipziga.

Otprije se zna kako je još jedan londonski klub zainterisiran za hrvatskog braniča.

Prate ga već duže vrijeme, a radi se o Chelseaju koji užurbano traži zamjenu za obrambeni dvojac, Christensen - Rudiger, koji je ovog ljeta napustio klub i otišao u Barcelonu, odnosno Real.

Gvardiola prati još jedan londonski klub

No jedan drugi nogometaš je prva meta Bluesa, a to je francuski nogometni reprezentativac Jules Kounde za kojeg će pak morati iskcati bogatu odštetu. Transfermarkt ga procjenjuje na čak 60 milijuna eura.

Što se pak tiče Gvardiola, on je jedan od najpotentnijih mladih stopera u Europi, ali najveći je problem što još uvijek nema dovoljno iskustvo. Veliki klubovi u pravilu traže obrambene igrače koji su prošli fazu privikavanja na najviše zahtjeve i mogu odmah adekvatno odgovoriti visokim ambicijama.

gol expired Josip Drmić otkrio tajnu sjajne forme: "Godišnje na to potrošim i do 100 tisuća eura" divider

U klubovima poput Chelseaja od središnjih braniča se očekuje da budu maksimalno sigurni, da što manje griješe. Klubovi koji love najveće trofeje, a Chelsea je jedan od takvih, ne mogu si dopustiti luksuz da u prvoj postavi forsiraju igrače koji tek trebaju sazreti.

Leipzig će tražiti veliku odštetu

Usprkos tome Gvardiol je već skupio dosta utakmica na visokom nivou, a dobrim igrama u dresu RB Leipziga privukao je nekolicinu europskih klubova. Zbog toga ga Nijemci neće tek tako pustiti. 

Iako ga Transfermarkt procjenjuje na 30 milijuna eura, RB Leipzig će tražiti puno više. A to bi posebno moglo razveseliti čelnike Dinama jer imaju pravo na 20 posto od prodaje.

gol expired Niko Kovač uči Nijemce kako se izgovara prezime mladog dinamovca: "Kako ste rekli?" divider

Budući da mladi Hrvat ima ugovor s njemačkim klubom sve do ljeta 2026. godine, nagađa se da bi klub za njega mogao tražiti odštetu od čak 70 milijuna eura.

Teško je vjerovati da će Tottenham iskrcati toliko novca za jednog igrača, ali dugo je ljeto. Prijelazni rok je tek počeo...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider