Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pucaju po šavovima

Totalni kaos u Manchester Unitedu: Engleska bruji o tučnjavi, dva na dva i trener u sredini

U Engleskoj su prokuljale glasine o tučnjavi u svlačionici Manchester United nakon poraza od Brightona…

Bruno Fernandes i Erik ten Hag (Foto: Afp)

Manchester United prolazi kroz krizno razdoblje na svim razinama, od upravljačke do igračke i trenerske, a večeras ima teško iskušenje na otvaranju Lige prvaka protiv Bayerna, drugog favorita natjecanja.

Crvena zvezda VIDEO Nogometne legende umirale od smijeha dok su pokušavale izgovoriti ''Crvena zvezda'' divider

Navijači Manchester Uniteda puno se očekivali od nove sezone pod vodstvom Erika ten Haga, no dobre vibracije brzo su zamijenili turobni tonovi nakon lošeg ulaska u Premierligu. Crveni vragovi su tek 13. nakon pet odigranih kola s dvije pobjede i tri poraza te već devet bodova zaostaju za vodećim Manchester Cityjem.

Lošu atmosferu začinili su sukobi između Ten Haga i Jadona Sancha, „slučaj Antony“ i opća sprdnja oko Harryja Maguirea, a sada stižu vijesti o navodnoj tučnjavi u svlačionici nakon nokauta protiv Brightona. Gotovo da nema dana da s Old Trafforda prokulja neka kontroverza.

Tučnjava u svlačionici, dva na dva

Pojedini engleski mediji tvrde da je nizozemski trener izgubio kontrolu nad momčadi.The Sun piše da su posljednju aferu izazvala četvorica igrača koji su se navodno potukli u svlačionici nakon poraza od Brightona.

Šibenik - Cibalia Pratite li situaciju među hrvatskim drugoligašima? Nekoliko je zanimljivih priča divider

Glasine kruže o dvostrukom obračunu iza zatvorenih vrata. S jedne strane, veznjaci Bruno Fernandes i Scott McTomminay, a s druge, stoperi Victor Lindelöf i Lisandro Martínez.

I između njih Ten Hag, koji je pokušavao primiriti zaraćene strane. Engleski tabloid navodi da na Old Trafforu vlada zavjet šutnje po tom pitanju.

Gostovanje kod Bayerna bez pola momčadi

Pokušaj je to da se primire strasti prije okršaja s Bayernom, na koji je Manchester United otputovao bez 12 igrača, koji nedostaju iz različiti razloga.

Harry Maguire, Mason Mount i Raphael Varane viđeni su na treningu u utorak, ali nisu među kandidatima za utakmicu. Zbog ozljeda izostaju Luke Shaw, Tyrell Malacia, Kobbie Mainoo, Amad Diallo i Sofyan Amrabat, dok je Jadon Sancho još uvijek na ledu zbog javnog sukoba s Ten Hagom, odnosno replici na društvenim mrežama nakon što ga je trener prozvao da je slabo trenirao.

Joao Felix slavi pogodak s igračima Barcelone Euforija u Barceloni, Felix uskrsnuo: Xavi otkrio što mu je dobacio suparnički trener divider

I dalje se odbija ispričati i postaju sve glasnije spekulacije da će na zimu otići na posudbu. Međutim, Borussia Dortmund demantirala je da ima u planu njegov povratak.

Glazeri još razmišljaju

U cijelom tom kaosu na Old Trafforud nejasna je i situacija oko prodaje kluba, koji je još uvijek u vlasništvu američke obitelji Glazer. Šeik Jassim i britanski milijarder Jim Ratcliffe ostaju glavni pretendenti. Navodno bi Amerikanci radije prodali klub Britancu, iako se još prije nekoliko tjedana spekuliralo da su sve dogovorili s katarskim šeikom.

Pojavila se čak informacija da će Glazeri odustati od prodaje, odnosno odgoditi je do 2025. Uglavnom, saga se nastavlja, a priča bi mogla dobiti novi zaplet ako United ne prođe dobro Allianz Areni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider