Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dignuli su transparent

FOTO Torcida poslala poruku izborniku Daliću zbog nepozivanja Marka Livaje

Izbornik Zlatko Dalić nije zvao Marka Livaju među Vatrene za rujanski ciklus kvalifikacija za Euro.

Torcida (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Pred gotovo 8 tisuća gledatelja Hajduk i Varaždin odigrali su otvorenu utakmicu s puno prilika s obje strane, no na kraju su sva tri boda (1:2) zasluženo otišla u Split. 

Momčad Ivana Leke stigla je do devete ligaške pobjede u nizu, što im se nije dogodilo od 2009. godine, i tako zadržala vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Splićani su ponovno imali snažnu navijačku podršku na tribinama, veliki je broj navijača stigao u Varaždin, a u prvom poluvremenu Torcida je izvijesila transparent za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Hajduk slavi pobjedu protiv Varaždina Leko radi sjajan posao: Ovo se Hajduku nije dogodilo čak 14 godina divider

Razlog je, dakako, bilo nepozivanje Marka Livaje u izabranu A vrstu:

"Daliću maži palačinke, a ne nama oči", poručila je Torcida.

Podsjetimo, Dalić je odlučio da još nije vrijeme za povratak Livaje među Vatrene, nakon što su ga proljetos žestoko izvrijeđali na otvorenom treningu reprezentacije na Rujevici.

Budući da se prva utakmica kvalifikacija za Euro 2024. u rujanskom ciklusu igra upravo na Rujevici protiv Latvije, Dalić ga je odlučio poštedjeti ove reprezentativne akcije:

Varaždin - Hajduk Hajduk upisao petu uzastopnu pobjedu: U završnici susreta slomili neugodni Varaždin divider

"Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji. Poznato je kako smo uvjetno kažnjeni od strane Uefe te bi svaki potencijalni incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja te smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka."

"Kako sam još u lipnju istaknuo, Marku su vrata reprezentacije ostala otvorena. Nakon rujanske akcije razgovarat ću s s Markom o njegovom statusu, jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac", naglasio je izbornik Dalić prije nekoliko dana.

Torcidina poruka za Zlatka Dalića Torcidina poruka za Zlatka Dalića (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider