Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maksimalni učinak Splićana

Hajduk upisao petu uzastopnu pobjedu: U završnici susreta slomili neugodni Varaždin

Hajduk je zadržao vodeću poziciju na tablici. Za pobjedu kod Varaždina zabili su Krovinović i Dajaku.

Galerija Varaždin - Hajduk Filip Krovinović Varaždin - Hajduk +2 Marko Livaja

Nogometaši Hajduka nastavili su svoj pobjednički niz u hrvatskom prvenstvu svladavši u subotu u Varaždinu istoimenog domaćina s 2-1 (1-1).

Vodeći pogodak za Hajduk postigao je u 29. minuti Filip Krovinović. Izjednačio je Leon Belcar u 37. minuti. Pobjedu Hajduku donio je Leon Dajaku pogotkom u 86. minuti. Hajduk je tako ostao s maksimalnim učinkom, pet pobjeda iz pet nastupa, te s 15 bodova.

U dvoboju dvije neporažene momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva, Splićani su bolje ušli u utakmicu i bili opasniji kad su dolazili u napadačku trećinu. Tako je već u 5. minuti, nakon ubačaja Filipa Krovinovića, Ivan Dolček mogao s pet metara glavom poslati loptu u mrežu, ali nije bio precizan.

Marko Livaja VIDEO Iz Vukovara stiže simpatična čestitka za Livaju: Pogledajte što su pripremili baka i unuk divider

U 14. minuti je Marko Livaja imao prvo od svojih dodavanja koje je moglo rezultirati pogotkom, ali je udarac Melnjaka sa 15-ak metara prohujao pokraj vratnice.

U 23. minuti je prvi put zaprijetio Varaždin. Marin Pilj je zaprijetio izvana, ali njegov je udarac odlično obranio Ivan Lučić. To je bio nagovještaj oslobađanja domaće momčadi, nakon pritiska Hajduka. U sljedećih pet minuta još su dvaput zaprijetili. Prvo je u 26. minuti udarac Leona Belcara blokirao Šarlija, a u 28. minuti isti igrač nije uspio glavom skrenuti loptu u mrežu nakon ubačaja Postonjskog.

Krovinović zabio glavom za vodstvo

Već u sljedećoj minuti Hajduk je poveo. Prva ozbiljnija akcija Splićana preko desnog boka donijela je kao rezultat odličan pogodak za koji podjednake zasluge imaju Marko Livaja i Filip Krovinović.

Livaja je bio taj koji je primjetio Krovinovićevo utrčavanje u kazneni prostor i poslao "navođenu" loptu na peterac upravo u trenutku kad se tamo našao i njegov suigrač te glavom poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Olivera Zelenike.

Pogodak je pokrenuo obje momčadi, jer smo do kraja prvog dijela svjedočili velikim uzbuđenjima pred oba gola.

Belcar sjajno zabio s ruba kaznenog prostora

Domaća momčad je do izjednačenja došla u 36. minuti nakon dugačke akcije, koja je započela udarcem iz kuta. Neuspješno je Hajdukova obrana pokušala izbiti loptu daleko od svog gola.

Kad se blizu kaznenog prostora lopte dokopao Pellumbi, vidio je utrčavanje Belcara koji je odlično primio dodavanje svog stopera i nakon jednog koraka, s ruba kaznenog prostora poslao loptu prema gornjem lijevom kutu. Lučić se ispružio, dotaknuo loptu vršcima prstiju, ali nije uspio spriječiti pogodak.

Andre Onana VIDEO Navijači Uniteda se hvataju za glavu: Onana pao na stražnjicu pa primio gol divider

Do kraja poluvremena VAR je bio "zaštitnik" domaće momčadi. Prvo je u 41. minuti glavni sudac Fran Jović dosudio kazneni udarac za Hajduk, jer je lopta kod ubačaja Yassinea Benrahoua pogodila u ruku Vukčevića. No, iz VAR sobe su presudili da je marokanski veznjak kod primanja lopte, u začetku akcije, bio u zaleđu.

VAR poništio gol Hajduka

U prvoj minuti sučevog dodatka lopta je završila u mreži Varaždinaca, ali slavlje strijelca Ivana Dolčeka prekinuo je poovno Fran Jović pokazavši da je u začetku akcije Marko Livaja bio za korak u zaleđu kad mu je lopta upućena.

Na početku drugog poluvremena, u prvih pet minuta, pokušaji Brodića i Belcara nisu zaposlili gostujućeg vratara. No, tada je ponovno Hajduk zagospodario terenom.

Josip Juranović VIDEO Juranović zablistao u pet minuta za preokret s igračem manje: Tri puta asistirao divider

U 52. minuti je Pellumbi u posljednji trenutak uklizavanjem spriječio odličan bačaj Krovinovića prema Livaji, da bi nakon udarca iz kuta Hajdukov kapetan glavom poslao loptu prema donjem desnom kutu, ali je pogodio vratnicu.

U 57. minuti je prvo Zelenika spriječio Livaju da do dođe do lopte u izglednoj poziciji, a onda je Sigur pucao silovito s dvadesetak metara, nakon povratne lopte, ali je njegov udarac otišao pokraj gola.

Nakon sat vremena igre u teškim vremenskim uvjetima, treneri obiju momčadi odlučili su napraviti prve zamjene. Kod gostiju su ušli Odjidja i Dajaku, a kod domaćih Bručić i Elezi.

Splićani opsjedali domaća vrata

Od spomenutih igrača Odjidja je bio najaktivniji, a u 71. minuti je njegov gromovit udarac izvan kaznenog prostora otišao preko grede.

Novi posao Zeleniki zadao je Marko Livaja u 81. minuti. Dosuđen je slobodan udarac na 18 metara, Livaja je gađao Zelenikin bliži kut, a nekadašnji hrvatski reprezentativac je uspio spriječiti pogodak.

U 86. minuti se Hajduku konačno isplatila inicijativa. Akciju za pobjednički pogodak izveli su pričuvni igrači, Dino Mikanović i Leon Dajaku. Mikanović je s desnog boka uputio loptu na suprotnu vratnicu, tamo je Dajaku bio potpuno sam i sa sedam metara preciznim udarcem svladao Zeleniku za petu pobjedu svoje momčadi.

Varaždinci su u sučevom dodatku nekoliko puta opasno zaprijetili preko Frana Brodića, ali je jedan njegov udarac završio u bloku, a drugi je Lučić uspio obraniti.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider