Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak stručnjaka

Bayern gadno pogriješio kada je potjerao Hrvata i sad ga vraća

Bayern je puno teže od očekivanog osvojio ligu u zadnjem kolu, a nakon poražavajuće sezone uprava je podijelila otkaze svima u sportskom sektoru kluba na čelu sa Salihamidžićem i Kahnom.

Thomas Tuchel (Foto: Afp)

Sredinom sezone Manuel Neuer je na skijanju u Italiji slomio tibiju i fibulu. Nije to bio jedini šok u tom periodu za njemačkog vratara jer su u Bayernu odlučili otpustiti Tonija Tapalovića, dugogodišnjem trenera vratara i kuma Manuela Neuera.

Izazvalo je to revolt kod Neuera te se čak spominjao i raskid ugovora te odlazak iz kluba, no to se nije dogodilo. Na vrata Bayerna stao je Sommer koji je došao iz Borussije Mönchengladbach. Švicarac nikako nije mogao uhvatiti konstantu i njegove partije su varirale od vrhunskih do katastrofalnih tijekom ove polusezone.

Sada bi se stvari u klubu trebale ponovno promijeniti, odnosno vratiti na staro. Nezadovoljni sezonom u kojoj su jedva osvojili ligu s jednakim brojem bodova kao i drugoplasirana Borussija Dortmund u klubu su odlučili otpustiti Salihamidžića i Kahna koje su označili glavnim krivcima za lošu sezonu. Njemački Bild tako doznaje da bi se u stožer Thomasa Tuchela trebao vratiti Toni Tapalović.

Potraga za pojačanjima

U idućoj sezoni Bayern sigurno ne želi ponoviti ono što im se dogodilo ove, stoga će krenuti u potragu za novim pojačanjima. Prvi kojeg bi mogli potpisati je Raphaël Guerreiro kojemu je istekao ugovor sa Dortmundom te bi besplatno mogao prijeći kod rivala. Moglo bi to značiti odlazak Alphonsa Daviesa za kojega je interes pokazao Real Madrid.

Ključna pozicija na kojoj se Bavarci moraju pojačati je napad. Ovu sezonu predvodio ih je Choupo Moting koji je korektno izvršavao svoje dužnosti, ali ipak nije kalibar igrača koji može nadomjestiti golove koje je zabijao Lewandowski. Stoga su se u Bayernu okrenuli dovođenju Dušana Vlahovića, napadača Juventusa koji se također povezuje s Arsenalom.

Bayern kvari planove Arsenalu kada je riječ i o Declanu Riceu kojeg Topnici isto tako žele. Bayern je za engleskog veznjaka spreman ponuditi 100 milijuna eura što bi moglo primorati West Ham da ga proda.

Najavljeno je nekoliko odlazaka iz kluba

Slobodne papire da potraži novi klub dobiti će Sadio Mane koji je napao suigrača Sanea nakon utakmice sa PSG-om u Ligi prvaka nakon čega je ispao iz svih kombinacija Tuchela za iduću sezonu.

Pavard je također na izlaznim vratima. On odbija produžiti ugovor koji mu traje još jednu godinu i tako je primorao klub da ga proda već ovo ljeto kako bi barem nešto zaradili od njegovog transfera. Za njega, najveći interes do sada pokazala je Barcelona.

Iz kluba će otići i njegov kolega s kojim je konkurirao za istu poziciju, Cancelo. Njemu ističe posudba te se vraća u Manchester City nakon što se nije nametnuo niti Tuchelu, niti Nagelsmannu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider