Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordni transfer

Arsenal gubi trku za željenim pojačanjem: Konkurencija je spremna platiti više

Arsenal se povezuje sa veznjakom Declanom Riceom, ali njegova astronomska cijena od 130 milijuna eura mogla bi ih ohladiti u utrci za njegov potpis.

Mikel Arteta (Foto: Afp)

Kako se približavamo kraju sezone, sve se više govori o onome što slijedi, a to je prijelazni rok. Arsenal koji se ove sezone pomalo neočekivano našao u utrci za naslov prvaka, spreman je iduće sezone dodatno se pojačati kako bi se zadržao u samom vrhu lige.

Rice je rješenje za vezni red Arsenala

Njihova prva meta veznjak je West Hama i neizostavni reprezentativac Engleske, Declan Rice. Njegova vrijednost procijenjena je na 80 milijuna eura, što je cijena koju bi Arsenal bio spreman platiti za njegov potpis, no problem je što West Ham želi više.

Arsenal bi imao bolju pregovaračku poziciju da je kojim slučajem West Ham i dalje u borbi za opstanak, no pobjedom nad Manchester Unitedom u prošlom kolu, oni su se izdvojili sedam bodova od opasne zone i teško je očekivati da će tu prednost ispustiti u preostala tri kola do kraja.

West Ham ne želi ići ispod cijene

Riceov ugovor ističe na kraju sljedeće sezone što dodatno cijelu situaciju čini delikatnijom, no West Ham se i tu osigurao jer je u ugovor ugradio klauzulu o produljenju na još dodatnih godinu dana.

West Hamov trener David Moyes naglasio je kako klub neće puštati svog kapetana ispod cijene bez obzira na igračev ugovor koji se bliži kraju.

Sve ovo upućuje na komotnu situaciju u kojoj se nalaze Čekićari, a ako Arsenal nije spreman platiti 130 milijuna, u Premier ligi ima dovoljno kandidata koji jesu.

Zainteresirani su mnogi klubovi

Za Riceove usluge zainteresirani su i Chelsea, Liverpool, Manchester City i Manchester United. Sam igrač je rekao kako mu je želja i san zaigrati u Ligi prvaka, što naročito slabi pozicije Liverpoola i Chelsea koji to natjecanje neće vidjeti sljedeće sezone.

Klubovi iz Manchestera su tako u prednosti, a znamo da, niti jedni, niti drugi, ne prezaju od trošenja novca za igrače koje žele.

U klubu se nadaju kako će u ratu za potpis Rice od transfera moći izvući čak do 130 milijuna eura, što bi bio apsolutan rekord lige. Do sada je najskuplje pojačanje potpis Enza Fernandeza u siječnju za Chelsea iz Benfice.

Uzimajući sve u obzir čini se kako se Arsenalu ponavlja scenarij iz slučaja sa Mudrykom, gdje su bili veliki favoriti za njegovo dovođenje, no Chelsea je u konačnici bio spreman platiti više. Za sada se pokazalo kako je to bila dobra odluka, obzirom da mladi Ukrajinac nije opravdao novac za koji je doveden.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider