Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traženi veznjak

West Ham postavio cijenu za svog najskupljeg igrača: Spremi su ga pustiti za astronomsku svotu

West Ham spreman je ovo ljeto prodati Declana Ricea za 100 milijuna eura, a usprkos visokoj cijeni interesa za defanzivnog veznjaka ne manjka.

Declan Rice (Foto: Afp)

Declan Rice ovo ljeto bi mogao napustiti West Ham i promijeniti sredinu. Za njegove usluge zainteresirani su praktički svi velikani u Engleskoj. Jedini problem mogla bi biti njegova odšteta, koju je West Ham postavio na visokih 100 milijuna eura.

Rice je u posljednje vrijeme postao glavna meta Arsenala, a posebni obožavatelj mladog Engleza je Mikel Arteta koji bi ga što prije htio vidjeti u svojoj momčadi.

Arsenal se ove godine pojačao sa Jorginhom, a za istu poziciju Rice će se morati izboriti i sa Parteyjom, koji je do sada bio neizostavni član udarne jedanaestorke Arsenala. Akvizicijom novog veznjaka Arsenal se očito želi pojačati za Ligu prvaka, koju će sljedeće sezone igrati prvi puta nakon 2016. godine.

No, nisu Gunnersi jedini koji žele Ricea. Iako je West Ham u vrlo lošem stanju ove sezone, Riceu to nije previše utjecalo na cijenu, niti interes klubova za njega.

U redu stoje Chelsea, Manchester United, Liverpool i Manchester City kao uobičajeni sumnjivci. Kada pojedinačno analiziramo svaku od navedenih momčadi jasno je da bi Liverpoolu najbolje došao jedan ovako kvalitetan veznjak. Upravo su se oni ove sezone najviše mučili na toj poziciji.

Chelsea je za rekordan iznos doveo Enza Fernandez, United se pojačao Casemirom, a City pak na istoj poziciji ima nezamjenjivog Rodrija.

Predstoji nam vidjeti hoće li Arsenala odbiti visoka odštetna klauzula ili će transferom Rice pokazati da sljedeće sezone misle opasno priprijetiti samom vrhu europskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider