Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stanišić u prvih 11

Tuchel se naljeto rješava dviju velikih zvijezda i pruža priliku Stanišiću?

Sadio Mane i Joao Cancelo prekriženi su i na njih neće računati Thomas Tuchel iduće sezone, javljaju njemački mediji.

Bayern (Foto: Afp)

Mane i Cancelo Bayernu su se tek pridružili, a već su na izlaznim vratima kluba. Senegalac je na Allianz Arenu stigao iz Liverpoola prošlog ljeta za 32 milijuna eura. S druge strane, Cancelo je stigao na posudbu, pomalo iznenada, u zimskom prijelaznom roku.

Mane je dobro krenuo u sezonu, no konstantne ozljede izbacile su ga iz ritma utakmica, a sve je kulminiralo sukobom sa suigračem Saneom nakon poraza 3:0 od Manchester Cityja. Tuchel, koji je tada tek stigao u klub, tako se našao u vrlo delikatnoj situaciji. Naposljetku se Mane ispričao suigraču u svlačionici, ali fizički napad nešto je preko čega Tuchel nije mogao prijeći, pa će Senegalac na kraju sezone morati potražiti novi klub.

S obzirom na primanja koja Mane ima, u Europi postoji samo nekolicina klubova koji ga mogu priuštiti, a najrealniji je ishod povratak u Englesku.

Prevelika otkupna klauzula

Situacija sa Cancelom ipak je nešto drugačija. Njegov iznenadni odlazak iz Cityja začudio je mnoge, ponajviše jer je Cancelo sve do početka Svjetskog prvenstva bio neizostavan član udarne postave Građana. Guardiola ga je najviše koristio na lijevom beku, a Portugalac bi svojom desnom nogom ulazio u sredinu te je tako u trenucima kada City ima posjed lopte glumio dodatnog veznog igrača.

Poslije Svjetskog prvenstva u Kaaru, gdje se Cancelo nije naigrao, City ga se odlučio riješiti. U Bayernu je dosad odigrao 19 utakmica te u njima ubilježio jedan gol i šest asistencija. Njegova posudba uključuje i otkupnu klauzulu koja iznosi 70 milijuna eura, što Bayern sigurno neće platiti.

Nakon razilaženja s Guardiolom Cancelo će morati potražiti novi klub jer za njega nema mjesta po povratku u Manchester City. Najzainteresiraniji klub za Portugalčeve usluge zasad je Barcelona.

Prilika da se Stanišić nametne

U takvoj situaciji priliku bi mogao dočekati naš Josip Stanišić, kojemu je Cancelo bio konkurencija za poziciju desnog bočnog. S njegovim odlaskom konkurencija je spala na Pavarda i Mazraouija.

Sljedeće sezone Tuchel će dobiti priliku krenuti ispočetka s pripremama, što bi moglo značiti i da će implementirati svoj sustav s tri stopera koji mu je donio toliko uspjeha u Chelseaju. U takvoj postavci igre do izražaja bi mogla doći polivalentnost našeg Stanišića, koji može popuniti poziciju desnog stopera ili desnog bočnog ako je riječ o defenzivnijoj postavci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider