Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
upoznajte klubove

Tko su protivnici Rijeke i Osijeka? Hrvatski su klubovi favoriti, ali svaki protivnik nosi svoje opasnosti

Rijeka i Osijek uskoro počinju svoj europski put.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski predstavnici u Europskoj ligi doznali su potencijalne protivnike u 3. pretkolu: Rijeka čeka boljeg između škotskog Aberdeena i gruzijske Čihure, dok će Osijek, prođe li sofijski CSKA, igrati s podgoričkom Budućnosti ili ukrajinskom Zorjom Lugansk.

Rijeka je prije četiri godine dobro upoznala škotski klub. Aberdeen je na Kantridi tada slavio s 3:0; Rijeka je u uzvratu povela 2:0, ali Škoti su do kraja zabili dva gola za ukupnih 5:2.

Današnja momčad Aberdeena ima samo dvije poveznice s onom koja je tada eliminirala Rijeku. Ostali su samo iskusni bekovi Shay Logan i Andrew Considine, koji je te 2015. zabio prvi gol na Kantridi.

Gruzijska nepoznanica prijeti Rijeci

Momčad im po Transfermarktu vrijedi 11,75 milijuna eura, dok je Rijeka procijenjena na 21 milijun. Aberdeen je prošlu sezonu završio kao četvrta momčad Škotske.

Tko je najbolje prošao na ždrijebu 3. pretkola?

Ukupno glasova:

Puno veću nepoznanicu predstavlja gruzijska Čihura iz malog grada Sačherea (6700 stanovnika). Prošle sezone – igra se u formatu proljeće-jesen – bili su četvrti, ove su zasad šesti.

Momčad im vrijedi svega 3,28 milijuna eura; svi su igrači Gruzijci osim BiH vratara Dine Hamzića. Iza njih stoji biznismen i političar Bidzina Ivanišvili. 

Mogući protivnik Osijeka nedavno remizirao s Hajdukom

Kao teži od dva moguća Osijekova protivnika figurira Zorja Luhansk. Po vrijednosti na Transfermarktu tu su negdje, Osijek vrijedi 15,45, a Zorja 13,65 milijuna eura.

Bili su četvrti u prvenstvu, a nedavno su već igrali protiv hrvatskog kluba – na pripremama su remizirali s Hajdukom (1:1).

gol expired Bjelica oprezan uoči utakmice, tražio pomoć od Zekića te spomenuo i Hajduk divider

Osijek će biti favorit i u eventualnom susretu s Budućnosti. Bili su drugoplasirani u prvenstvu, momčad im vrijedi 4,15 milijuna eura, a ne računajući srpske igrače, imaju samo jednog stranca – Senegalca Dominiquea Correiju.

Kada se sve zbroji, hrvatski su klubovi favoriti u ovim susretima. Naravno, ne treba nikoga otpisati unaprijed, svaki protivnik nosi svoje opasnosti. Zorja i Aberdeen poprilično su ugledni klubovi i nimalo lagani protivnici, Podgorica je vruće gostovanje, a Gruzija udaljeno, pogotovo jer se radi o malom gradu. 

Andrij Ševčenko i Serhij Rebrov (Foto: AFP) Dinamo na Maltežane ili momčad s poznatim imenima: Stižu ukrajinska legenda i poznato HNL lice? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider