Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije loše

Ždrijeb Europske lige: Rijeka ima priliku za osvetu, Osijek dobro prošao

Rijeka i Osijek saznali su potencijalne protivnike u 3. pretkolu.

Galerija Ždrijeb Europske lige (Foto: Screenshot) Ždrijeb Europske lige (Foto: Screenshot) Igrači Osijeka slave pogodak (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL)

Nakon što je svoje moguće protivnike u 3. pretkolu Lige prvaka saznao Dinamo, Rijeka i Osijek su također dobili potencijalne protivnike u 3. pretkolu Europske lige.

Rijeka, koja je bila nositelj na ždrijebu, čeka boljeg iz ogleda između gruzijske Čihure te škotskog Aberdeena od kojeg su teško stradali prije nekoliko sezona. No brzo su Riječani dobili priliku za osvetu škotskom klubu. Te 2015. u borbi za skupine ovog natjecanja Aberdeen je s 3:0 slavio u Rijeci, a u uzvratu je bilo 2:2 iako je Rijeka vodila 2:0.

Ukoliko Osijek prođe sofijski CSKA u 2. pretkolu, čeka ih bolji iz ogleda Budućnosti i ukrajinske Zorje iz Luhanska. Podgoričani bi bili bolji izbor, ali Ukrajinci nisu momčad od koje bi Osječani trebali strahovati.

Utakmice drugog pretkola Europske lige igraju se 25. srpnja i 1. kolovoza, a treće pretkolo je 8. i 15 kolovoza, dok se 'playoff' igra 22. i 29. kolovoza.

Andrij Ševčenko i Serhij Rebrov (Foto: AFP) Dinamo na Maltežane ili momčad s poznatim imenima: Stižu ukrajinska legenda i poznato HNL lice? divider

Tko je najbolje prošao na ždrijebu 3. pretkola?

Ukupno glasova:

Parovi 3. pretkola Europske lige:

Rijeka - Čihura / Aberdeen

Osijek - Budućnost / Zorja Luhansk

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider