Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
upoznajte moguće protivnike

Dinamo na Maltežane ili momčad s poznatim imenima: Stižu ukrajinska legenda i poznato HNL lice?

Dinamo je na papiru dobro prošao, a to još mora potvrditi na terenu.

Andrij Ševčenko i Serhij Rebrov (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zagrebački Dinamo u utorak od 19:30 igra protiv gruzijskog Saburtala u drugom pretkolu Lige prvaka. Opravdaju li Modri status favorita, čeka ih bolji iz susreta mađarskog Ferencvaroša i malteške Vallette, odlučio je ždrijeb u Nyonu. 

Prve će se utakmice igrati 6. ili 7. kolovoza, uzvrati 13. kolovoza, a Dinamo će u prvoj utakmici gostovati.

Kao teži protivnik figurira Ferencvaroš, koji je u prethodnom prekolu eliminirao bugarski Ludogorec s dvije pobjede – bilo je 2:1 u Mađarskoj i 3:2 u Bugarskoj.

Mađarska momčad vrijedi 20,25 milijuna eura po Transfermarktu – osjetno manje od Dinama, čiji igrači u ovom trenutku koštaju 75,95 milijuna.

Najveća je zvijezda trener

Brazilsko krilo Isael najskuplji je pojedinac vrijedan 2,2 milijuna eura, a slijede talijanski napadač Davide Lanzafame (1,5 milijuna) i slovenski stoper Miha Blažič (1,2 milijuna).

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) Ždrijeb Lige prvaka: Dinamo imao sreće, izbjegao PAOK i Crvenu zvezdu! divider

Ipak, najpoznatije ime sjedi na klupi – vodi ih ukrajinska legenda Serhij Rebrov. U sastavu imaju i dobro poznato lice s hrvatskih travnjaka – Marcela Heistera, koji je nekoliko godina bio jedinstvena pojava kao njemački nogometaš na hrvatskim travnjacima.

Ovaj Nijemac, koji ima i hrvatske korijene, igrao je dvije godine za Zadar, u koji je stigao kao 20-godišnjak, pa još dvije za Istru. U drugom susretu protiv Ludogorca zabio je autogol. Zanimljivo, njegov prvi gol u HNL-u također je bio autogol, kao igrač Zadra 2012. poslao je loptu u vlastitu mrežu protiv budućeg kluba Istre.

Tko je najbolje prošao na ždrijebu 3. pretkola?

Ukupno glasova:

Maltežani vrijede manje od Oršića

Da Maltežani mogu biti neugodni protivnici Dinamu, može potvrditi najveći rival Hajduk, ali Modri bi ipak bili ogromni favoriti u eventualnom susretu s Vallettom.

Njihova momčad vrijedi svega 3,25 milijuna eura, manje od, primjerice, Dinamova krila Mislava Oršića (3,5 milijuna). Najvrjedniji u kadru su Talijani, napadač Mario Fontanella (300.000 eura) i veznjak Kevin Tulimieri (250.000 eura).

Valletta je na prethodnoj prepreci uz dosta muke izbacila luksemburški Dudelange. Bilo je 2:2 i 1:1, a Maltežani su prošli zahvaljujući golovima u gostima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider