Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
greška katalonaca

Tko su najbrži igrači Primere? Realovo otkriće na vrhu, Barca se svog pobjednika olako riješila

Dva igrača izjednačena su na listi ''ptica trkačica'' španjolskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Primera, kao i mnoga druga sportska natjecanja, miruje zbog koronavirusa, a nogometna Španjolska vrijeme krati na razne načine – od imaginarnih utakmica do izvlačenja zanimljivih statistika.

Jednu takvu donosi madridski As, koji je objavio podatke o najbržim igračima Primere.

Na vrhu su dva igrača – Adria Pedrosa iz Espanyola i Federico Valverde iz madridskog Reala. Njima su izmjerili najveću brzinu sprinta od 35,1 kilometara na sat. Tik ispod njih su Oscar Rodriguez iz Leganesa i Hernani Fortes iz Levantea, koji su uhvatili 35 km/h.

gol expired Kako je animirani lik postao najveći nogometaš svoje zemlje: Pokrenuo je revoluciju, dižu mu i spomenike divider

Valverde je ove sezone na mala vrata stigao do udarne postave Reala; urugvajski veznjak vrlo je svestran, pa tako pokazuje i zavidne atletske mogućnosti. U punom sprintu brži je čak i od vižljastog Brazilca Vinicusa (34,6 km/h), Danija Carvajala (34,4), Ferlanda Mendyja (34,3) i Garetha Balea (34,2).

Najveći Realov rival Barcelona u siječnju se svog najbržeg igrača olako riješila - radi se o krilnom igraču Rome Carlesu Perezu, koji je uhvatio brzinu od 34,67 km/h. Za utjehu im ostaje da su mu doveli dostojnu zamjenu - nakon serije ozljeda aktivirali su pravilo o izvanrednom transferu i doveli Martina Braithwaitea, koji je uhvatio 34,6 km/h, jednako kao i ozlijeđeni Ousmane Dembele.

gol expired Prije 15 godina ovako je izgledala najskuplja momčad svijeta: Bez Messija, Ronalda... divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider