Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
debitirao za reprezentaciju

Tko je novo španjolsko čudo od djeteta? Ima tek 17 godina: "Nije normalno biti toliko talentiran"

Gavi je preko noći postao poznat u svijetu nogometa, a niknuo je u La Masiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska je sinoć u Milanu pobijedila Italiju 1:2 u polufinalu Lige nacija.

Uoči utakmice sve je iznenadio sastav Španjolske, točnije jedno ime na njemu. Za Španjolsku je debitirao 17-godišnji Gavi, koji se odmah upisao i u knjigu rekorda španjolske reprezentacije. Gavi je rođen 5. kolovoza 2004. godine i tako je postao najmlađi nogometaš koji je nastupio za prvu momčad Španjolske, srušio je rekord Fatija.

Tko je zapravo on?

Gavi je novo Barcelonino otkriće. Niknuo je u kultnoj La Masiji, a u prvu momčad ga je pozvao Ronald Koeman. Ove sezone je već upisao sedam utakmica za Barcu, debitirao je čak i u Ligi prvaka.

gol expired On je nova španjolska zvijezda: S dva pogotka utišao je San Siro i nadmašio legendarnog napadača Furije divider

Barcelona se okrenula svojima

Danas i ptice na grani znaju u kakvoj je teškoj financijskoj situaciji Barcelona. Katalonski velikan se zbog toga okrenuo igračima iz vlastite škole i gurnuo Gavija u prvi sastav zbog nedostatka iskusnijih veznjaka.

Pedri i on su par veznjaka za budućnost koji bi trebali krojiti igru Barcelone i Španjolske. Pedri se već istaknuo svojim igrama i na Euru, a sada je vrijeme da to napravi i njegov gotovo dvije godine mlađi kolega.

Odmah igrao protiv svog uzora

Gaviju je uzor Talijan Marco Veratti, a u svojem debiju je ispunio snove i zaigrao protiv svojeg idola.

gol expired VIDEO Šokantna snimka tučnjave poznatih košarkašica zaprepastila Amerikance: Dobile su otkaz divider

"Njemu je uzor Veratti. Rekao sam mu prije utakmice da mora pritisnuti Verattija od prve minute. Bio je jako dobar i nije normalno biti toliko talentiran u njegovim godinama. Jako je vrijedan igrač", rekao je španjolski izbornik Luis Enrique.

Najmlađi među mladima

Gavi je velika budućnost Španjolske, a zajedno s Ferran Torresom, Pedrijem, Fatijem i Pinom trebao bi biti glavna zvijezda za nekoliko godina u reprezentaciji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider