Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijeli tek sad mogu plakati

Tko je kriv za Dinamove silne ozljede i mogu li "Lokosi" donijeti Hajduku naslov prvaka?

Utrka za naslov prvaka opet se barem donekle zakuhala nakon što je Rijeka slavila protiv Dinama u Maksimiru.

Dinamo - Rijeka (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL)

Rijeka je pobijedila 1:0 na Maksimiru ozljedama desetkovani Dinamo i opet vratila kakvu-takvu neizvjesnost u utrci za naslov prvaka. Četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima šest bodova prednosti u odnosu na Rijeku i osam u odnosu na Hajduk, koji ima utakmicu manje.

Splićani sutra igraju u Koprivnici i ako pobijede, opet će se približiti Dinamu na pet bodova, koliko je bilo i prije poljudskog derbija u pretprošlom kolu kada je Dinamo slavio sa 2:1. Tek sada Splićani mogu žaliti za propuštenim šansama u derbiju, da su odigrali barem remi sada bi mogli prići Dinamu na tri boda.

Maxwell Boadu Acosty (Photo:Igor Soban/PIXSELL) Maxwell Boadu Acosty (Photo:Igor Soban/PIXSELL)

Hajduk je izgubio od Dinama, iako je stvorio osjetno više šansi, a sada je Dinamo izgubio od Rijeke, iako je imao mnoštvo šansi i realno je bio bolja momčad. Tako je to u nogometu, nerijetko se događa da lošija momčad pobijedi, posebice u HNL-u gdje je faktor sreće još naglašeniji u odnosu na najveće lige i elitna UEFA-ina natjecanja.

Kolika je šansa da Dinama prokocka bodovnu prednost u zadnja četiri kola? Pa i ne baš velika, jer Modri osim bodovne prednosti imaju i bolji raspored od Hajduka i Rijeke.

Tko je kriv za "bolnicu na kraju grada"?

Da nema panike u Maksimiru, govorio je i smireni izraz lice Nikole Jurčevića nakon utakmice.
„Znate i samo što se sve događalo, igrali smo protiv Rijeke s tri debitanta, žao mi je i zbog njih što smo izgubili jer smo veći dio utakmice bili dominantni, imali više šansi, međutim, izgubili smo 1:0, i to je ono što se piše“, kaza je trener Dinama.

Nikola Jurčević i Fabijan Komljenović (Photo:Igor Soban/PIXSELL) Nikola Jurčević i Fabijan Komljenović (Photo:Igor Soban/PIXSELL)

Modri doista nemaju sreće s ozljedama, ali isto tako se može postaviti pitanje kako je moguće da imaju toliko ozlijeđenih igrača? U čemu je problem, tko je krivac za "bolnicu na kraju grada" - samo loša sreća, loše pripreme ili nešto treće?

Matjaž Kek poslovično nije bio previše euforičan, iako Rijeka nije u prvenstvu pobijedila Dinamo čak 2829 dana.

„I to čuo da se dogodi, da moja momčad u Maksimiru pobijedi u prvenstvu Dinamo. Na kraju smo mi dali taj gol koji je odlučio, iako smo opasno živjeli, posebno u drugom poluvremenu. Kad sam već tako iskren, reći ću i to da smo znali puno bolje igrati pa ipak stradati“, zaključio je trener Rijeke.

Matjaž Kek (Photo:Igor Soban/PIXSELL) Matjaž Kek (Photo:Igor Soban/PIXSELL)

Dinamo si do kraja prvenstva može dozvoliti da izgubi još jednu utakmicu i uz to odigra još jedan remi, jer je bolji u međusobnom omjeru s Hajdukom. Modri u teoriji mogu ostati bez naslova prvaka samo ako izgube dvije utakmice od posljednje četiri.

Nije nemoguće, jer Dinamo je, primjerice, u posljednja dva mjeseca četiri puta poražen na Maksimiru, ali to je ipak teško ostvarivo kada vidimo tko su mu protivnici. Kolika je šansa, recimo, da Lokomotiva u ovom trenutku pobijedi Dinamo? Ako vjerujete da je to moguće, onda je prvenstvo još itekako otvoreno...

Raspored do kraja sezone:

DINAMO:
Slaven – Dinamo
Lokomotiva – Dinamo
Rudeš - Dinamo
Dinamo - Inter

HAJDUK:
Slaven - Hajduk
Rudeš - Hajduk
Istra - Hajduk
Hajduk - Osijek
Rijeka - Hajduk

RIJEKA:
Lokomotiva - Rijeka
Rijeka - Inter
Cibalia - Rijeka
Rijeka - Hajduk

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider