Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kek slavi pobjedu

Rijeka šokirala Dinamo na Maksimiru sjajnim golom Acostyja

Rijeka je pobijedila Dinamo 1:0 na Maksimiru u 32. kolu Prve HNL.

Galerija Rijeka slavi pogodak Acostyja (Photo: Igor Soban/PIXSELL) Maxwell Boadu Acosty (Photo:Igor Soban/PIXSELL) Domagoj Pavičić i Karlo Muhar (Photo:Igor Soban/PIXSELL) +4 Matjaž Kek (Photo:Igor Soban/PIXSELL)

U susretu 32. kola Prve HNL Rijeka je pobijedila Dinamo 1-0 ostvarivši prvu ligašku pobjedu na stadionu Maksimir nakon 2829 dana.

Pogodak odluke zabio je Maxwell Acosty u 39. minuti utakmice.

Rijeka je posljednji put u prvenstvu slavila na stadionu Maksimir u srpnju 2010. godine rezultatom 2-1. Nakon toga je upisala devet poraza i dva neodlučena ishoda.

Maxwell Boadu Acosty (Photo:Igor Soban/PIXSELL) Maxwell Boadu Acosty (Photo:Igor Soban/PIXSELL)

Dinamo je ušao u susret bez čak 10 prvotimaca, a sredinom prvog dijela se ozlijedio i Ante Ćorić. Zbog kartona nije bilo Doumbije, Ademija, Fiolića i Rrahmanija, a ozlijeđeni su Lešković, Moro, Olmo, Hodžić, Benkovića i Sosa. Stoga su za prvu momčad 'modrih' debitirala četvorica igrača. Prve minute upisali su defenzivni vezni Karlo Muhar, stoper Gabriel, ofenzivni vezni Neven Đurasek koji je u 25. minuti zamijenio ozlijeđenog Ćorića, i napadač Borna Miklić.

Rijeka je do pogotka mogla već u 2. minuti. Čolak je presjekao loše dodavanje Muhara i krenuo sam prema Livakoviću. Napadač Rijeke je prebacio domaćeg vratara, ali je pogodio vratnici. Dinamo je mogao do vodstva u 21. minuti kada je Bradarić umalo pogodio vlastiti gol, ali je Rijeku spasila stativa.

Maxwell Boadu Acosty (Photo:Igor Soban/PIXSELL) Maxwell Boadu Acosty (Photo:Igor Soban/PIXSELL)

Pogodak odluke zabio je Acosty u 39. minuti. Sjajno je opalio i s više od 25 metara pogodio gornji desni kut nemoćnog Livakovića.

Najbolju priliku za Dinamo u nastavku susreta imao je Gavranović u 58. minuti. Hajrović je u kontri sjajno proigrao Soudanija u prostor, kapetan Dinama uposlio je Gavranovića koji iz blizine šalje loptu samo u vanjski dio mreže.

Usprkos porazu u Maksimiru, Dinamo i dalje ima bodovnu prednost pred konkurentima za naslov prvaka. Dinamo vodi na ljestvici sa 69 bodova, Rijeka je druga sa 63 boda, a Hajduk na trećem mjestu ima 61 bod i utakmicu manje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider