Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
evo što nas čeka

Može li Dinamo već početi slaviti? Realnije je da Hajduk i Rijeka razmišljaju o nečem drugom

Dinamo je na Poljudu jednu ruku čvrsto stavio na pehar hrvatskog prvaka.

Saša Lugonjić (Scresnshot)

Modri su trijumfom u sjajnom derbiju na Poljudu pet kola prije kraja prvenstva otišli na 69 bodova, osam više od Hajduka i devet više od Rijeke. Splićani i Riječani jedini još imaju teoretske šanse ugroziti Zagrepčane.

Već u sljedećem kolu Dinamo ugošćuje Rijeku i da bi kakva-takva nada Hajduka i Rijeke uopće mogla zaživjeti Kekova momčad morala bi slaviti na Maksimiru. U tom slučaju, uz pobjedu Hajduka u Koprivnici, Dinamo bi u posljednja četiri kola ušao s pet bodova više od Splićana i šest više od Riječana te bi mu za matematičku potvrdu naslova trebalo samo sedam bodova u četiri utakmice. Raspored mu je pri tom itekakav saveznik - Slaven Belupo, Lokomotiva, Rudeš i Inter.

Realnije je stoga da Hajduk i Rijeka danas razmišljaju o međusobnoj borbi za 2. mjesto. Splićani, koji imaju bod više od Riječana, u sljedeća tri kola gostovat će kod Slaven Belupa, Rudeša i Istre, te potom dočekati Osijek.

Rijeka će pak nakon gostovanja kod Dinama i Lokomotive dočekati Inter, a potom ugostiti Cibaliju. I nakon svega toga čekat će nas završnih 90 minuta. I izravan dvoboj Rijeke i Hajduka na Rujevici. Lako moguće, utakmica u kojoj će se odlučiti o vicepravaku ove sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider