Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
Novi Rijkaard ili Pep

Tko će biti novi trener Barcelone? Laporta razmišlja o velikom iznenađenju – talijanska legenda u kombinaciji

Predsjednik Barcelone Joan Laporta u potrazi je za novim trenerom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronald Koeman na streljani je nakon novog poraza Barcelone u Ligi prvaka.

Dva kola, dva poraza katalonskog diva, gol-razlika 0:6. Nikad prije viđeno. Dovoljno podataka da se shvati kakve napade proživljava nizozemski stručnjak, koji bi već odavno dobio otkaz da nije čuvene klauzule koja mu jamči 12 milijuna eura otpremnine.

Dakle, Koeman ne pleše po rubu otkaza, on je taj rub već davno prešao. Samo je pitanje kako će se situacija raspetljati.

Koeman mora otići

Joan Laporta je na potezu, mediji i navijači traže Koemanovu glavu, no Barcina je blagajna prazna, pitanje je ima li u njoj i za miša otrovati?

Kako god, Laporta će morati nešto učiniti. Čak i ako Koeman ne pristane na nagodbu i ostane pri zahtjevu da ga se isplati do posljednjeg eura, novac za otpremninu nekako će se naći, ali koga postaviti za novog trenera?

gol expired Najgora Barcelona otkako je Lige prvaka: Havarija je započela s Messijem u momčadi, a jedan podatak sve govori divider

I dalje je najveći favorit Xavi Hernandez, koji bi zacijelo imao veliku potporu navijača i medija. Barem na početku.

Međutim, ni tu nije idilična situacija jer se Laporti nije svidjelo što je Xavijevo ime kružilo u predsjedničkoj kampanji glavnog protukandidata Victora Fonta. Xavi se nikada nije javno odredio, ali Font je preko njegova imena skupljao bodove, a teško da je to radio bez dogovora s legendom Barcelone.

Xavi pod upitnikom

Navodno je Laporta podigao rampu Xaviju i spreman je dati mu ključeve Barcelone. Uostalom, što mu drugo preostaje u ovom teškom trenutku. Tek je zasjeo u predsjedničku fotelju, a navijači su već bijesni. Dakako da znaju da je zatekao puno problema, ali krediti se brzo troše. Nisu baš zadovoljni kako se situacija razvija i kako vodi klub na početku mandata.

Laporta će najlakše umiriti situaciju ako dovede Xavija. E, sad je pitanje kako će Xavi reagirati, želi li uopće napustiti Katar, gdje mu je fantastično, i u ruke primiti prevrući krumpir? U ovakvim situacijama lako se izgori.

gol expired VIDEO: Rakitića navijači gađali pivom usred prijenosa, ali sve je oduševio reakcijom divider

Zasad nije jasno što Xavi namjerava. Šalje poruke okolnim putem da iz respekta prema kolegi ne želi ući ni u kakve pregovore dok je Koeman u sedlu. Neki to tumače kao samo dobar način da umiljato odbije ponudu. Možda Xavi izvrdava jer nije siguran želi li raditi s Laportom. Njih dvojica nisu baš u idiličnim odnosima. To su pokazali i predsjednički izbori.

Dojam je da Laporta ne bi imao ništa protiv da u vatru uskoči Robert Martinez, no on je na klupi belgijske reprezentacije i nije baš izgledno da će je olako napustiti.

Laporta razmišlja o Pirlu

Sve bolje kotira i Oscar Garcia, bivši igrač Barcelone i trenutačni trener francuskog Reimsa. On ima potporu u upravi, no nema konsenzusa na širem planu. Marcelo Gallardo također se već duže vrijeme vrti u eteru. Trener River Platea bio je jedan od kandidata i prije dolaska Koemana. 

Na površinu je izašlo još jedno zanimljivo ime, poprilično iznenađenje, spominje se i talijanska legenda Andrea Pirlo.

U Barceloni kalkuliraju da bi Pirlo mogao biti lider koji će donijeti svježi vjetar, poput svojedobno Rijkaarda ili Guardiole. Iako je bilo puno sumnji, pokazalo se da je Laporta s njima dvojicom pogodio. Predsjednik Barce navodno je mišljenja da bi Pirlo mogao biti taj. Ne brine ga previše što nije uspio u Juventusu. 

Problem je što Talijan nema Cruyffov filozofski pedigre u smislu napadačke igre, ali u Barceloni smatraju kako bi se lako mogao prilagoditi zahtjevima i stilu katalonskog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider