Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Katalonski brod izbušen

Najgora Barcelona otkako je Lige prvaka: Havarija je započela s Messijem u momčadi, a jedan podatak sve govori

Rupa na pramcu katalonskog ponosa proširila se za još nekoliko kvadrata nakon sinoćnjeg teškog poraza od Benfice na Luzu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Havarija Barcelone, katastrofa raspad sistema“, vrište apeli s naslovnica španjolskih portala.

Rupa na pramcu katalonskog ponosa proširila se za još nekoliko kvadrata nakon sinoćnjeg teškog poraza od Benfice na Luzu. Barca tone sve dublje, upala je u golemu krizu i pitanje je gdje je kraj?

Mnogi se pitaju je li ovo najgora Barcelona u povijesti? Pamte se i gora izdanja u dalekoj prošlosti, imala je Barcelona i većih luzerskih razdoblja, ali svakako je rezultatski najgora otkako se elitno europsko natjecanje igra u formatu Lige prvaka.

Pet utakmica bez pobjede u Ligi prvaka

Barcelona je sinoćnjim brodolomom u Lisabonu nanizala pet utakmica u Ligi prvaka bez pobjede. Nikad prije viđeno. Od toga je upisala četiri poraza i jedan remi, s gol-razlikom 2-14.

Najlakše bi bilo reći da je Barca potonula bez Lionela Messija, ali početak kraha zapravo je davno počeo. I to s Messijem u momčadi. Može li se reći da je lakše podnijeti domaće poraze od Juventusa (0:3) ili PSG-a (1:4) nego izgubiti s 3:0 od Benfice u gostima? Slaba je to utjeha.

gol expired VIDEO: Rakitića navijači gađali pivom usred prijenosa, ali sve je oduševio reakcijom divider

Barca je i s Messijem znala gadno nastradati, da ne evociramo uspomene na Muenchen, Torino, Rim ili Liverpool, ali je barem prolazila skupinu. Sada je to pod velikim upitnikom.

Podatak koji sve govori

Barceloni se nikada do sada nije dogodilo da u natjecanje po skupinama Lige prvaka krene s dva poraza i da s nula bodova i 0:6 gol-razlikom uvjerljivo drži začelje skupine.

No raspored joj baš i nije išao na ruku, prvo moćni Bayern na Camp Nou, pa gostovanje kod Benfice. Na Luzu nikada i nikome nije jednostavno.

Ognjen Vranješ u dresu AEK-a (Foto: AFP) Problematični Srbin ne smije igrati ako ne pokrije tetovažu četničkog vojvode iz Knina divider

Sada joj slijede dvije na papiru lakše utakmice s Dinamom Kijevom. Ukupno su još četiri utakmice do kraja i tko zna kako će to završiti.

Povijesna statistika elitnog klupskog natjecanja govori da Barceloni neće biti lako proći dalje: 140 momčadi započinjalo je natjecanje po skupinama s dva poraza i samo ih je 12 na kraju uspjelo proći u drugi krug natjecanja. Podatak koji sve govori.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider