Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije trebao ni igrati...

Briljirao u derbiju pa odmah pale usporedbe sa slavnim bratom: Za 48 minuta se izjednačili

Na terenu se našao od prve minute tek nakon što se ozlijedila 17-godišnja Borussijina uzdanica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim dvostrukog strijelca Raphaela Guerreira i senzacionalnog Norvežanina Erlinga Brauta Haalanda, najzanimljiviju povratničku utakmicu Bundeslige, Ruhrski derbi između Borussije Dortmund i Schalkea obilježio je i Thorgan Hazard premda nije trebao niti početi susret.

Naime, Hazard se na terenu našao od prve minute nakon što se tijekom zagrijavanja ozlijedio 17-godišnji Giovanni Reyna, nova velika Borussijina uzdanica.

Trener Lucien Favre nije se odlučio za Jadona Sancha već za belgijskog reprezentativca i on je u potpunosti opravdao njegovo povjerenje.

Asistirao je Haalandu za vodeći pogodak, a onda i sam poentirao, snažnim udarcem s ruba šesnaesterca u 48. minuti. Taj pogodak potpuno je demoralizirao goste koji su poslije toga izgledali kao razbijena vojska i samo je bilo pitanje s koliko će golova u mreži napustiti Dortmund.

gol expired Bio koronavirus ili ne, njemu je svejedno: Senzacionalni Norvežanin nastavio svoj show divider

Nakon što se Hazard upisao među strijelce, odmah su krenule usporedbe s njegovim starijim, puno poznatijim bratom Edenom koji igra za Real Madrid.

Eden Hazard je prošlog ljeta stigao u Kraljevski klub za odštetu od 100 milijuna eura, ali se na Santiago Bernabeuu, blago rečeno, nije snašao. U 15 nastupa ukupno u La Ligi i Ligi prvaka postigao je tek jedan pogodak i upisao pet asistencija što je malo, premalo od toliko plaćene zvijezde.

Thorganu je dakle trebalo svega 48 minuta da izjednači ovosezonski golgeterski učinak svog brata. Što se asistencija tiče, tu ga je odavno nadmašio jer Thorgan ih s ovom subotnjom protiv Schalkea ima već 11.

gol expired Jedvaj strijelac protiv Wolfsburga: Našao se na pravom mjestu i pogodio divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider