Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stroj, prava "zvijer"

Bio koronavirus ili ne, njemu je svejedno: Senzacionalni Norvežanin nastavio svoj show

Omiljeni hobi mu je teroriziranje suparničkih obrana s killerskim, nevjerojatnim golgeterskim instinktom atipičnim za mladića koji još nije proslavio ni 20. rođendan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je razlika u klasi između aktualnih momčadi Borussije Dortmund i Schalkea velika, znalo se i prije velikog derbija Ruhra u kojem su Žuto-crni iz Dortmunda bez puno muke riješili svoje goste, susjede iz Gelsenkirchena.

Put prema pobjedi Borussiji je trasirao fenomenalni Erling Braut Haaland koji je u 29. minuti okrunio lijepu akciju koja je započela još od braniča Piszczeka.

Norveški napadač tim je pogotkom nastavio tamo gdje je stao prije pandemije koronavirusa, a to je teroriziranje suparničkih obrana s killerskim, nevjerojatnim golgeterskim instinktom atipičnim za mladića koji još nije proslavio ni 20. rođendan.

gol expired Nogomet se vratio u Njemačku, neki se baš i nisu pridržavali naputaka divider

Haaland je u siječnju ove godine došao u Borussiju iz Red Bull Salzburga i od tada je u 12 nastupa u svim natjecanjima postigao 13 pogodaka, upisavši i tri asistencije.

Golom kojeg je postigao Schalkeu zaokružio je impresivni učinak koji kaže da je za Borussiju bio strijelac u debitantskom nastupu u Bundesligi, u Kupu, u Ligi prvaka, a evo sad i u Ruhrskom derbiju.

gol expired Jedvaj strijelac protiv Wolfsburga: Našao se na pravom mjestu i pogodio divider

Ukupno mu je u Bundesligi ovo bio 10. pogodak i za to mu je trebalo devet utakmica. U Ligi prvaka je još fascinantniji taj skor: za 10 golova trebalo mu je samo sedam nastupa.

I sad ono najluđe od svega: ovaj klinac sa svojih 19 godina već je došao do dvoznamenkaste brojke pogodaka u četiri različita natjecanja. 10 ili više golova zabio je u norveškoj Eliteserien (za Molde), u austrijskoj Bundesligi (za Red Bull Salzburg), u Ligi prvaka (za Red Bull Salzburg i Borussiju Dortmund) te u njemačkoj Bundesligi za Borussiju Dortmund.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Dinamo je uvjerljivo slavio protiv Lokomotive u povratničkom debiju Nenada Bjelice. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
Nažalost, Cutelaba je bio bolji... 🤝

Erslan je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Samo se nadamo da je lijevo koljeno okej. 💪