Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dojadilo mu

Chelseajev trener poludio nakon pitanja novinara o ratu u Ukrajini: "Slušaj, moraš prestati!"

Thomas Tuchel je izgubio strpljenje i čim je čuo riječ 'rat', burno je reagirao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Chelseaja izgubili su finale Liga kupa od Liverpoola na jedanaesterce, ali vremena za tugovanje nema previše jer pred njima je novi izazov, i to ne u Premier ligi.

U subotu će u sklopu četvrtfinala FA kupa gostovati kod Lutona, jednog od najugodnijih iznenađenja Championshipa ove sezone. Tim povodom trener Thomas Tuchel je održao konferenciju za medije, na kojoj je izgubio živce zbog pitanja o ratu u Ukrajini.

Kad mu je jedan novinar počeo postavljati pitanje, čim je spomenuo riječ ''rat'', Tuchel ga je prekinuo:

"Slušajte, slušajte, morate se zaustaviti. Ja nisam političar. Morate se zaustaviti, stvarno. Ono što jedino mogu ponoviti je da nikad nisam iskusio rat. Vrlo sam privilegiran što sjedim ovdje u miru i radim ono najbolje što mogu, ali morate me prestati ispitivati takva pitanja jer nemam nikakvih odgovora za vas."

Abramovič napustio Chelsea

Ovakva reakcija njemačkog stručnjaka i nije previše iznenađujuća jer Chelsea je ovih dana pod povećalom engleske javnosti. Otkako je krenula ruska invazija na Ukrajinu, Roman Abramovič, dugogodišnji vlasnik Chelseaja i čovjek koji je u dobrim odnosima s Vladimirom Putinom, postao je persona non grata u Velikoj Britaniji.

Pritisak engleske javnosti bio je velik do te mjere da je Rus odustao od vođenja Chelseaja, klub je predao humanitarnoj klupskoj organizaciji i na taj način okončao svoju eru vođenja aktualnog prvaka Europe.

Nije ovo bio prvi put da se Tuchel suočio s ovakvim pitanjem, ali očito mu je prekipjelo i više nije htio to slušati.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider