Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prevelik pritisak

Roman Abramovič više nije vlasnik Chelseaja: Klub je predao novim vlasnicima

Roman Abramovič više nije vlasnik Chelseaja nakon 20 godina vladavine.

Galerija Roman Abramovič (Foto: AFP) Roman Abramovič (Foto: AFP)

Bogati Rus Roman Abramovič više nije vlasnik Chelseaja, potvrdio je to engleski klub na službenoj stranici.

Abramovič je odustao od vođenja Chelsea zbog velikog pritiska javnosti zbog rata u Ukrajini u kojem su njegovi Rusi napali Ukrajince.

Ruski tajkun klub je predao klupskoj humanitarnoj organizaciji i tako je završila velika vladavina koja je trajala 20 godina.

"Tijekom 20 godina koliko upravljam Chelseajem uvijek sam se brinuo za klub i donosio odluke koje su u najboljem interesu kluba. Ostajem vjeran tome i zbog toga sam danas odlučio da upravljanje klubom prepustim ljudima iz Chelseajeve dobrotvorne organizacije. Vjerujem da su oni u najboljoj poziciji da se nastave brinuti za klub, igrače, članove kluba i navijače", rekao je Abramovič nakon odlaska.

Dobio zabranu ulaska u Veliku Britaniju

Abramovič posljednjih godina sve manje boravi u Londonu, a tražio je državljanstvo Izraela zbog svojeg židovskog porijekla. U Londonu nije viđen već mjesecima, a u tom gradu posjeduje imanje vrijedno 125 milijuna funti kraj Kensington Palacea. U međuvremenu je dobio zabranu ulaska u Veliku Britaniju.

gol expired VIDEO Dirljive scene u Engleskoj: Svi sa zastavama i majicama Ukrajine, dva Ukrajinca u suzama divider

Abramovič je označen kao jedan od 35 ruskih oligarha koji, svojom voljom ili ne, podržavaju Putinov režim i na neki način financiraju autokratsku vlast čovjeka koji će biti upamćen i po ovom posljednjem činu, napadu na neovisnu europsku zemlju u 21. stoljeću.

Abramovič, koji je znao tvrditi kako nije blizak Putinu, sada neće moći kući u London ni s izraelskom putovnicom kojom se koristio posljednje tri i pol godine.

gol expired VIDEO Marko Livaja zabio pa žestoko udario glavom u stativu, izgledalo je jako ružno divider

Njegovo je bogatstvo procijenjeno na gotovo pet milijardi dolara, a engleski nogometni klub Chelsea kupio je još 2003. godine, nakon čega je klub više puta osvajao Premier ligu, dva puta Ligu prvaka, a prije nekoliko se tjedana prvi put okrunio titulom svjetskog klupskog prvaka.

Abramovičeva kćer Sofia stala uz Ukrajinu

Dok svi relevantniji svjetski mediji izvještavaju kako je Rusija željela i dobila rat s Ukrajinom, vrlo bitnu ispravku objavila je na svom Instagramu Abramovičeva kćer Sofia.

Ona je u jednoj objavi jasno dala do znanja da je Putin taj želi rat, a na Rusija kao država odnosno Rusi kao narod.

Pritom je objavila je i fotografiju prekriženog Putina uz poruku:

"Najveća i najuspješnija laž propagande Kremlja je da je većina Rusa uz Putina."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider