Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvižduci za Coutinha

Težak udarac za Brazil uoči okršaja s Hrvatskom: Neymar izazvao metež u Liverpoolu

Peterostruki svjetski prvak Brazil u petak kasno navečer doputovao je u Liverpool u kojem će u nedjelju na stadionu Anfield odmjeriti snage protiv Hrvatske.

Willian i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Brazil je u Liverpool doputovao iz Londona gdje se u kampu Tottenhama priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a nakon utakmice 'Selecao' se vraća u kamp Spursa. Prije odlaska na World Cup, brazilska vrsta će 10. lipnja odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Autrije u Beču.

Brazilske zvijezde utakmicu protiv Hrvatske dočekuju u opuštenoj atmosferi, no idilu su pokvarile ozljede Douglasa Coste i Renata Augusta koji će propustiti nedjeljni ogled.

Costa, koji je Mandžukićev suigrač iz Juventusa, ima problema s bedrenim mišićem, ali je doputovao u Liverpool, dok je veznjak Beijing Guoana na treningu ozlijedio lijevo koljeno i ostao je na terapiji u Londonu.

Doputovao je i Neymar, međutim njegov nastup protiv Hrvatske također je pod velikim znakom pitanja. Naime, liječnički tim reprezentacije predložio je izborniku Titeu da odmori Neymara još i ovu utakmicu.

Napadač francuskog prvaka PSG-a je navodno i sam rekao kako osjeća nelagodu u duelima na treningu, a bol u desnom stopalu je i dalje prisutna. Neymar se ozlijedio u ožujku u derbiju protiv Marseillea i od tada nije nastupio.

Brazilsku vrstu je ispred hotela Hilton u središtu Liverpoola dočekala mnoštvo novinara, ali i navijača.

Slučajne prolaznike, a posebice skupinu djevojaka koje su slavile djevojačku večer zanimalo je čemu tolika gužva ispred hotela. Našalili smo se kako čekamo princa Harryja i njegovu suprugu Meghan.

"Šteta, zakasnila sam, otela ga je Amerikanka", kazala je sa smiješkom jedna od njih. Kada je saznala kako u hotel ipak ne dolaze vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, već brazilska reprezentacija predvođena Neymarom naglo se uozbiljila.

"Neymar je ovdje? Možda imam šansi," kazala je i pregurala se u prvi red. Na njenu žalost, ali i ostalih fanova brazilske reprezentacije, Neymar je izjurio iz autobusa u hotel i nije se zadržavao. Baš kao niti ostali igrači. Tek je mahnuo rukom. Najviše ovacija i povika izazvao je 'domaći dečko' napadač Liverpoola Firminho, dok je Coutinho, koji je iz Liverpoola preselio u Barcelonu dobio i nekoliko zvižduka.

Brazilci će na Anfieldu trenirati u subotu u 15.00 sati po lokalnom vremenu što je sat kasnije u Hrvatskoj.

Hrvatska na put u Liverpool kreće u subotu u 11 sati, a službeni trening 'vatrenih' je u 17.30 sati po lokalnom vremenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider