Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
hrvati na meti talijana

Inter već riješio dovođenje Ivana Rakitića, Juventus na ljeto ide po Luku Modrića?

Talijani su uvjereni da će Ivan Rakitić od iduće sezone nositi dres milanskog Intera.

Rakitić i Modrić u duelu za loptu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Italiji su gotovo uvjereni da će Ivan Rakitić iduće sezone nositi dres milanskog Intera. Kao potvrdu toga talijanska Gazzetta dello Sport navodi činjenicu da su u vezi s tim i u Interu i u Barceloni "zakopčani do grla", što je samo znak potvrde da su dogovorili visinu odštete, ali ju ne žele objaviti u ovako važnom dijelu sezone.

Podsjetimo da je samo dan ranije objavljeno kako su čelnici dvaju klubova u Barceloni održali tajni sastanak, na kojem je glavna tema bi upravo Ivan Rakitić.

Rakitić olakšava stvari Interu?

Dogovor je navodno oko 40 milijuna eura, s tim da se još dogovaraju razni bonusi koje bi Inter isplatio, ovisno o učinku igrača i kluba u konačnici.

Gazzetta navodi da je sada preostalo dogovoriti uvjete suradnje s Rakitićem.

"Srećom, stvari teku vrlo glatko, ponajviše zahvaljujući igraču (Rakitiću) koji želi doći u Inter", prenosi ugledni talijanski list.

Inter će Rakitiću ponuditi višegodišnji ugovor vijedan otprilike 6,5 milijuna eura po sezoni, što je otprilike milijun više od onoga što trenutno dobiva u Barceloni. S obzirom na činjenicu da je vlasnik Intera Kinez, Rakitić bi karijeru mogao završiti i tamo, te riješiti financijsko pitanje za sebe, djecu i vjerojatno unuke.

Radi se o istoj ponudi koju je Inter imao za Luku Modrića, kada mu je nudio dvogodišnji ugovor u Italiji, a potom i dvogodišnji u Kini za vrtoglavih 10 milijuna eura po sezoni.

Tri razloga zbog kojih će Inter realizirati transfer

Talijanski list na kraju teksta navodi i nekoliko razloga zbog kojih je Rakitić spreman na dolazak u Inter.

"Sa zadovoljstvom bi konačno zaigrao u Seriji A, nakon što to nije uspio 2007. i 2011. godine, prije odlazak u Schalke (Juventus) i Sevillu (Milan). Suprugu Raquel Mauri privlači činjenica da obitelj živi u gradu mode, dok je veliki plus za Rakitića činjenica da njegovi roditelji žive u Baselu, koji je relativno blizu Milana".

Modrića želi Juventus?

Recimo i da se u nekim talijanskim medijima pojavila i vijest da je Juventus zainteresiran za dovođenje Luke Modrića! To je donekle novost, s obzirom na to da se iz Italije dosad spominjao isključivo Inter.

To bi itekako imalo smisla, pogotovo nakon što je Juventusova vezna linija "pojedena" u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na gostovanju kod Atletico Madrida. Španjolski sastav slavio je 2:0 i doveo talijanskog prvaka na prag eliminacije u ranoj fazi natjecanja.

Stoperi Atletica "pokopali" Juve: Ronaldo i društvo blizu ispadanja iz Lige prvaka! Gimenez zabio Juventusu (Foto: AFP) Atletico Madrid - Juventus (Foto: GOL.hr) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Mario Mandžukić i Diego Godin (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider