Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav uragan u nastavku...

Stoperi Atletica "pokopali" Juve: Ronaldo i društvo blizu ispadanja iz Lige prvaka!

Veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka napravili su nogometaši madridskog Atletica...

Galerija Gimenez zabio Juventusu (Foto: AFP) Atletico Madrid - Juventus (Foto: GOL.hr) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Mario Mandžukić i Diego Godin (Foto: AFP)

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Atletico Madrid je pobijedio Juventus s 2:0 i napravio ogroman korak prema plasmanu među osam najboljih u najjačem klupskom natjecanju svijeta. U drugom susretu večeri Manchester City je na gostovanju pobijedio Schalke sa 3:2.

Pobjedu Atleticu donijeli su stoperi Jose Maria Gimenez golom u 79. minuti, te Diego Godin u 84. minuti. Uzvrat je 12. ožujka u Torinu.

Bila je to sasvim očekivano tvrda utakmica, s mnogo žustrine i nervoze. No, Atletico je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Los Colchonerosi su postigli dva gola, još jedan im je poništen nakon pregleda VAR-om, a imali su i dva zicera.

Atletico kod kuće nije izgubio utakmicu u nokaut fazi LP od 1997. i poraza od Ajaxa (2:3), a Los Colchonerosi su u zadnjih deset susreta protiv talijanskih klubova upisali osam pobjeda i dva neodlučena ishoda.

Diego Simeone nije mogao računati na Lucasa Hernandeza, dok su gosti u Madrid doputovali bez Samija Khedire koji će izbivati s terena mjesec dana, jer mu je dijagnosticirana atrijalna aritmija, koja uzrokuje vrlo ubrzano kucanje srca i može uzrokovati vrtglavice, zadihanost i umor. Nije bilo niti Douglasa Coste.

Prvi su zaprijetili gosti. Cristiano Ronaldo je u osmoj minuti opasno zaprijetio i slobodnog udarca, ali je Jan Oblak bio spreman. U 12. minuti je nakon ubačaja iz kornera pucao Leonardo Bonucci, ali preko gola. U 27. minuti njemački sudac Felix Zwayer je dosudio kazneni udarac za Atletico nakon što je Mattia De Sciglio sapleo Costu, ali je nakon provjere VAR-om prekršaj izvučen izvan kaznenog prostora. Iz slobodnjaka je pucao Griezmann, ali je Szczesny sjajno reagirao.

Uragan Atletica u drugom poluvremenu

U nastavku susreta na terenu je postojala samo jedna momčad i Atletico je u potpunosti dominirao. U 50. minuti Diego Costa je imao najbolju priliku na utakmici. Nakon sjajne Griezmannove lopte izašao je sam ispred gostujućeg vratara, ali je pucao pored gola. Samo tri minute kasnije i Griezmann je mogao zabiti, ali je pogodio vratnicu. U 70. minuti Atletico je bolju igru u nastavku okrunio pogotkom Alvara Morate, ali je nakon pregleda VAR-om poništen zbog prekršaja nad Chiellinijem.

Talijane je ipak probio Gimenez u 79. minuti koji je nakon gužve u petercu gostiju uspio ugurati loptu u mrežu. Pet minuta kasnije pogodak je postigao i drugi Urugvajac u domaćim redovima Diego Godin i to ponovo nakon prekida. Lopta se od Mandžukića odbila do Godina koji je zabio za veliku pobjedu španjolskog sastava.

Cristiano Ronaldo je zaigrao prvi put u Madridu otkako je iz Reala preselio u Juventus. CR7 je uvijek bio posebno inspiriran protiv Atletica, u 31 nastupu protiv gradskog suparnika zabio je 22 gola. Međutim, večeras se uklopio u sivilo talijanskog sastava baš kao i Mario Mandžukić koji je protiv svog bivšeg kluba odigrao cijeli susret. Nikola Kalinić nije nastupio za domaći sastav.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider