Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glavobolje za izbornike

Nogometne sile strepe zbog ozlijeđenih zvijezda: Bez njih SP ne bi bio isti

Svjetsko prvenstvo se približava, a ozljede nekoliko zvijezda zadaju glavobolje izbornicima.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svjetsko prvenstvo je sve bliže i izbornici već polako slažu kockice uoči objave posljednjih popisa. Kao i uvijek u nogometu, nepredviđene okolnosti mogu bitno utjecati na planove, a vodeći razlog glavobolja uglavnom su ozljede. Tko se sve bori s ozljedama uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji?

Oporavak Neymara i Kanea budno se prati

Ozljeda koja je izazvala najveću pažnju javnosti svakako je ona Neymarova. Brazilska zvijezda PSG-a ozlijedila se u derbiju francuskog prvenstva protiv Marseillea. Zbog ozljede je propustio uzvrat Lige prvaka protiv Reala, a sve kako bi bio spreman za Rusiju.

Trenutno se Neymar nalazi u Brazilu gdje se podvrgnuo operaciji. Oporavak bi mogao potrajati i tri mjeseca, ali liječnici su sigurni da će Neymar biti spreman za SP. Eventualne komplikacije bile bi težak udarac za Brazil; Selecao je protutnjao kvalifikacijama i po kladionicama je drugi favoriti SP-a nakon Njemačke, ali izostanak najveće zvijezde bitno bi smanjio njihove šanse. Osim Neymara, ozlijedio se i lijevi bek Filipe Luis koji će sigurno propustiti prvenstvo, ali na njegovoj poziciji Brazil ima dovoljno izbora.

Harry Kane (Foto: AFP) Harry Kane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Osim Brazila, trese se i Engleska zbog ozljede Harryja Kanea, bez sumnje trenutno najboljeg igrača Gordog Albiona. U kvalifikacijama nisu posebno impresionirali igrom, a upravo je Kaneov potez često bio prevaga; učinak od pet golova u šest nastupa dovoljno govori.

Kane se ozlijedio u posljednjoj premierligaškoj utakmici protiv Bournemoutha, a prve prognoze kažu da će biti izvan stroja oko šest tjedana. Trebao bi se vratiti dovoljno rano da uhvati formu, ali razlog za strah predstavlja činjenica da je Kane ozlijedio desni gležanj već treći put u zadnjih 18 mjeseci. Englezi dugo nisu napravili dobar rezultat, a nadaju se da ih do uspjeha može pogurati upravo Kane, trenutno ponajbolji napadač svijeta.

Težak udarac za domaćine, Islandu se ozlijedila najveća zvijezda, što se događa s Neuerom?

Najteži udarac dosad pretrpjeli su domaćini - Rusija je ostala bez ponajboljeg igrača Aleksandra Kokorina. Napadač Zenita pokidao je ligamente na utakmici Europske lige protiv RB Leipziga i sigurno neće igrati na domaćem Svjetskom prvenstvu.

Island je posljednjih godina izrastao u respektabilnu nogometnu naciju, dobrim dijelom zahvaljujući najvećoj zvijezdi Gylfiju Sigurdssonu. No on se ozlijedio u dresu Evertona, a prve prognoze kažu da će biti izvan stroja šest do osam tjedana. Očekuje se njegov povratak do kraja sezone, a hrvatski protivnici u skupini nadaju se da će Sigurdsson izdržati i zaigrati u Rusiji.

Od ozljede se još uvijek oporavlja i Manuel Neuer. On se ozlijedio još u rujnu, a prve prognoze govorile su da će se vratiti u siječnju ove godine. No on je još van stroja, a to je i razlog za strepnju u vezi ozljeda spomenutih zvijezda: ukoliko se oporavak produži kao u Neuerovu slučaju, neke od njih mogle bi propustiti Mundijal.

Izostanak Neuera bio bi težak udarac za Elf, ali teško bi im oduzeo status prvog favorita. Joachim Löw na raspolaganju ima gotovo nevjerojatno širok kadar, kojem čak ni izostanak ponajboljeg svjetskog vratara ne predstavlja nenadoknadiv gubitak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider