Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teklić se ozlijedio

Jakirovićev stroj upisao šestu pobjedu: Skočili s osmog na četvrto mjesto!

Rijeka je slavila 3:1 protiv Varaždina u 25. kolu SuperSport HNL-a.

Slavlje Rijeke (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

U ogledu 25. kola HNL-a nogometaši Rijeke su na svojoj Rujevici svladali Varaždin 3:1 (1:0) što je domaćem sastavu bila jubilarna deseta ligaška pobjeda u sezoni, dok je Varaždin izgubio deseti put.

Sve je počelo golom Lindona Selahija u 45. minuti, dok je ogled riješen početkom drugog poluvremena. Tada su zabijali Prince Ampem u 53., a potom i Emmanuel Banda u 58. minuti. U samoj završnici utakmice na drugoj je strani poentirao Luka Jelenić.

Počelo je dosta vatreno s obje strane te su u uvodnih dvadeset minuta kreirane tri vrlo dobre prilike. Za domaćina su šanse imali Veiga i Ampem, dok je u 17. minuti iznimno opasno zaprijetio Varaždin. Dobro je pucao Drožđek, ali je još bolje reagirao domaći vratar Labrović.

Lois Openda Napadač hit momčadi francuskog prvenstva upisao najbrži hat-trick u povijesti Ligue 1 divider

Utakmica je potom uplovila u nešto mirniji ritam, a da se Varaždin ni na Rujevici neće zadovoljiti jednim bodom pokazala je 37. minuta. Lijepo su kombinirali gosti i sve je završilo udarcem Banovca, no i taj se put istaknuo Labrović.

Pogodak pred poluvrijeme digao Rijeku

Na odmor se ipak nije otišlo uz 0:0, a Rijeka je povela u posljednjim trenucima prvog dijela. Danilo Veiga je lijepo asistirao Selahiju, a ovaj je precizno naciljao gostujuću mrežu za 1:0 Rijeke.

Slavlje Hajduka Hajduk gurnuo Osijek u još veće probleme: Rijeka puše za vratom, Europa je pod znakom pitanja divider

Utakmica je riješena početkom drugog poluvremena kada je Rijeka zabila nova dva gola. Prvo je u 53. minuti sve pripremio Obregon, dok je egzekucija pripala Ampemu. U 58. minuti domaći navijači su se opet veselili. Tek što je ušao u igru Banda je iskosa izveo slobodan udarac, a lopta je prošla sve prepreke i završila u gostujućoj mreži.

U 64. minuti mogao je Varaždin smanjiti, ali nakon velike gužve u domaćem šesnaestercu i dok je lopta doslovno plesala po gol liniji, gosti su ostali bez smanjenja na 1:3.

Tino Sven Sušić Bivši igrač Hajduka potpisao za Rudeš: Igrao je na Svjetskom prvenstvu divider

Do kraja dvoboja bolji je bio Varaždin, stvorili su gosti još nekoliko solidnih situacija, a u 88. minuti su i došli do počasnog pogotka. Nakon kornera glavom je konačnih 1:3 postavio Luka Jelenić.

Ovom pobjedom Rijeka je napravila veliki skoka te je s osmog došla na četvrto mjesto ljestvice. Jednu poziciju ispod Rijeke je upravo Varaždin.

Posljednju utakmicu 25. kola odigrat će Osijek i Hajduk, a derbi je na programu od 17.30 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider