Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Šukeru zadali konačni udarac: Dotakao dno u rodnom gradu. Može li se iskupiti ili je već kasno?

Čini se da je Davor Šuker izgubio sav ili barem većinu ugleda koji je stekao u svojoj velikoj igračkoj karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutačni predsjednik HNS-a i još uvijek najbolji strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena u anketi Glasa Slavonije nije izabran u idealnu momčad Osijeka, Šukerova matičnog kluba, u posljednjih četrdesetak godina, točnije od 1977., kada se Osijek vratio u prvoligaško društvo nakon četvrt stoljeća.

Rezultat ankete doima se kao konačni udarac za Šukerov ugled i reputaciju. U očima Osijekovih navijača potonuo je na samo dno, pa i ispod njega.

gol expired Bale ispričao urnebesnu anegdotu o hrvatskom kapetanu Modriću: "Najgori je, 100 posto" divider

Sportska redakcija Glasa Slavonije, dnevnog lista sa sjedištem u Osijeku, provela je izbor u kojem su sudjelovali njihovi čitatelji, mahom navijači Osijeka. Akcija je provedena pod radnim imenom - Glas za Top 11 NK Osijek. Momčad se slagala u formaciji 4-4-2. Trenutačni igrači Osijeka nisu došli u obzir.

Navijači Osijeka preskočili Šukera

Glasale su 5583 osobe koje su podijelile 7256 glasova, a u idealnih 11 ušli su Miroslav Žitnjak, Damir Vuica, Domagoj Vida, Bakir Beširević, Srećko Huljić, Nenad Bjelica, Goran Popović, Ivica Grnja, Robert Špehar, Ivan Lukačević i Petar Krpan.

Na prvu u oči upada da u postavi nema Šukera, sigurno najslavnijeg nogometaša koji je nosio dres Osijeka, a vjerojatno i najboljeg. Pa kako to da navijači Osijeka nisu izabrali Šukera? Razlog je vrlo jednostavan: Šuker je toliko omražen u Osijeku i okolici da za njega malo tko želi glasovati, iako je svima jasno da mu je mjesto ne samo u najboljoj momčadi Osijeka nego i hrvatske reprezentacije.

gol expired Na vidiku odlično rješenje za Ivana Rakitića: Čeka ga slavni trener, dobra momčad i spektakularan stadion divider

Šuker se u očima većine Osijekovih navijača toliko iskompromitirao otkako je postao predsjednik HNS-a, odnosno otkako je pristao sklopiti pakt sa „podzemnim silama hrvatskog nogometa“, da je izgubio svaku podršku, što se jasno može zaključiti čak i u ovakvim neformalnim anketama, a posebice tijekom Osijekovih utakmica ili utakmica reprezentacije u Gradskom vrtu, kada se mogu čuti pogrdna skandiranja najgorljivih navijača na Šukerov račun.

Je li već kasno?

Kada se zna da je Šukerov ugled toliko nagrižen u njegovu rodnom gradu, lako se može zaključiti kako rad predsjednik HNS-a ocjenjuje ostatak Hrvatske. Osobno sam mišljenja da Šukerova igračka veličina ne bi trebala doći u pitanje, da treba smoći snage biti realan i razdvojiti njegov igrački i dužnosnički opus, no očito je da u Osijeku tako ne misle.

Šuker im se jako zamjerio, mnogi ga ne podnose, ne samo u Osijeku. To je svima poznata činjenica koja se neće tako lako promijeniti. Šuker je od neprikosnovene hrvatske legende postao „persona non grata“ u svojem rodnom gradu, među svojim ljudima, Osijekovim navijačima, čak i među nekim svojim bivšim suigračima.

To pouzdano znamo, to zna i on sam. Žalosno, što drugo zaključiti. Iako svojim ponašanjem odaje dojam da ga to nimalo ne dira, čisto sumnjam da ga ne peče u dubini duše. Iskreno se nadam da to može promijeniti. Još uvijek je dovoljno mlad. Pitanje je ima li volje i je li ostalo dovoljno časti i karaktera za iskupljenje? Ili je nepovratno izgorio?

Povratak UFC-a

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider