Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zagrijala se atmosfera

Pogledajte kako je Šuker odgovorio na zahtjev da hrvatska reprezentacija igra u Splitu

Hrvatski nogometni savez odradio je redovnu godišnju Skupštinu...

Davor Šuker (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL)

Davor Šuker (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL) Davor Šuker (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL)

Hrvatski nogometni savez odradio je redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj se pojavilo 43 od 57 skupštinara. Epohalnih zaključaka nije bilo, uglavnom se pričalo o veličanstvenom nastupu Vatrenih u Rusiji. Idiličnu atmosferu nakratko je prekinula tek molba jednog skupštinara predsjedniku Šukeru da vrati reprezentaciju u Split.

Kao što je bilo i očekivano, lajtmotiv godišnje skupštine Hrvatskog nogometnog saveza bilo je Svjetsko srebro u Rusiji. Hvalospjevi Vatrenima nizali su se s govornice, a povijesnog uspjeha prisjetio se i izbornik Zlatko Dalić.

"Koliko god put ovo gledao i ponavljao - uvijek iste emocije i skoro suze. Ovo neće nikad proći!" kazao je hrvatski izbornik.

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, obratio se okupljenima s riječima:
"Zahvalio bih se našoj dragoj predsjednici koja je bila skoro na svakoj utakmici. Zahvalio bih se premijeru Plenkoviću koji je, koliko su dopuštale obaveze, bio na Svjetskom prvenstvu. Bilo je lijepo biti, evo ježim se sad dok ovo razmišljam, vraćam slike iz loža."

Savez se pohvalio i s 43 milijuna kuna uloženih u obnovu infrastrukture, među kojima su i travnjaci 5 prvoligaša. No u idućoj godini - HNS će poslovati u minusu. Gotovo 12 milijuna kuna veće rashode pokrit će iz vlastitih viška iz prošlih godina. A najavili su i nova ulaganja u amaterski nogomet.

Zahtjev da Hrvatska igra u Splitu

Marijan Kustić, HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture:
"Cirka nekih 18 milijuna kuna koje ćemo također kroz županijske saveze da bi ojačali bazu i županijske saveze također ulagati namjenski u infrastrukturu kad je u pitanju amaterski nogomet."

Idiličnu atmosferu među okupljenima nakratko je prekinuo jedan skupštinar iz Hrvaca.
"Zamolio bih vas gospodine predsjedniče i vas gospodo iz Izvršnog odbora da sve napravite da reprezentacija Hrvatske, naša svetinja, dođe u Split. Jer mislim da nema nitko pravo da uvjetuje dolazak reprezentacije u Split", kazao je Stipe Doljanin, skupštinar iz Hrvaca.

Mamićevim ljudima spremaju se novi porazi: I Dinamov predsjednik uprave morat će otići Prave posljedice pravomoćne presude po Zakonu o sportu

Šuker je odgovorio:
"Mislim da nitko u Izvršnom odboru, nitko u Hrvatskoj nema ništa protiv da se igra u Splitu i nadam se da ćemo to obistiniti u 2019."

Predsjednik Saveza pred novinarima je ponovio isto, uz dodatak jednog ALI upućenog predstavnicima Hajduka.

"Vidjeli ste da bi građani Splita i cijele Dalmacije željeli vidjeti hrvatsku reprezentaciju. To je meni vodilja u ovim razgovorima. Možemo ih i pozvati na idući Izvršni odbor, ali normalno - nemojmo s ULTIMATIMA."

Savez je do sada odlučio da će se prva domaća utakmica Vatrenih u kvalifikacijama za EURO - ona protiv Azerbajdžana, igrati na Maksimiru
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider