Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još tri godine na čelu HNS-a?

Šuker najavio reprezentaciju na Poljudu u 2019.: "Nemam ništa protiv Poljuda, ali..."

U zagrebačkom hotelu Westin za kraj godine su se družili ljudi koji vladaju hrvatskim nogometom.

Davor Šuker na Skupštini HNS-a (Foto: HNS) (Foto: HNS)

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza, uz 43 prisutna od ukupno 57 skupštinara, održana je u zagrebačkom hotelu Westin. Nekih epohalnih zaključaka nije bilo, mahom su se svi prisutni osvrtali na veličanstveni nastup Vatrenih u Rusiji, naglavašajući koliku je to promidžbu donijelo nogometu i Hrvatskoj općenito.

Od nekih konkretnih brojki koje se trebaju izdvojiti jesu one iz financijskog plana HNS-a za 2019. godinu. Voditeljica Odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić istaknula je kako planirani prihod iznosi 151 milijun kuna, a planirani rashod 162.7 milijuna kuna, uz napomenu kako će se manjak pokriti iz viška prihoda iz poslovanja od prethodnih godina.

Usvojeni su plan i program za 2019. godinu, nakon čega su krenula pitanja. Stipe Doljanin iz Hrvaca, delegat na utakmicama HNL-a i odani Šukerov i Vrbanovićev suradnik za Dalmaciju, pitao je za buduće nastupe hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu.

"Osobno nemam ništa protiv Splita i Poljuda, ali puno faktora odlučuje o domaćinstvu neke utakmice, a ne samo volja predsjednika. Uvijek smo željeli igrati tamo, a vidjeli ste koliko građani Splita i cijele Dalmacije žele Hrvatsku u Splitu. To je meni misao vodilja u razmišljanjima oko domaćinstva. Iskreno vjerujem da će brzo doći dan kad će Hrvatska zaigrati u Splitu, vjerujem da će procjene naših povjerenika za sigurnost biti pozitivne za 2019. godinu i da će se FIFA i UEFA dati zeleno svjetlo za igranje na Poljudu", izjavio je Šuker.

Ove riječi predsjednika HNS-a svojevrsna su prva reakcija na Hajdukovo očitovanje da žele reprezentaciju u Splitu. Službeni odgovor HNS još uvijek nije uputio na Poljud.

Nije mu baš sjelo pitanje o pobjedi Svetine

Što se ostalih interesantnijih stvari tiče, u nogometnim krugovima su se pojavile glasine prema kojima bi Tomislav Svetina, nakon što je postao predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza, mogao biti kandidat struje Marijana Kustića za mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Šuker je nakon Skupštine po tom pitanju bio prilično jasan.

"Lani u ovo vrijeme smo imali izbore na kojima sam ja dobio novi četverogodišnji mandat, tako da za taj odgovor morate pričekati barem tri godine. Kako ja mogu znati tko će za tri godine biti predsjednik, izbornik ili glavni tajnik? Lani ste dosta toga promašili u najavama, tako će biti i ovaj put", odgovorio je Šuker novinarima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider