Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što to znači za nogomet?

Svetina novi predsjednik ZNS-a, drama na izborima: Tektonske promjene i novi vjetrovi

Bivši direktor Dinama Tomislav Svetina postao je novi predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza.

Tomislav Svetina postao je novi predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza. Bivši potpredsjednik Dinama pobijedio je protukandidata Peru Karatovića s 363:198. 

Svetina je smijenjen je sa svih pozicija u redovima hrvatskog prvaka početkom studenog, samo tri dana prije velike utakmice u Europskoj ligi protiv Spartaka iz Trnave. Na rukovodećim pozicijama u Dinamu proveo je posljednjih šest godina.

Na licu mjesta bili su reporter Nove TV Vlado Boban i kolumnist GOL-hr-a Ivica Medo, koji su se uključili u Dnevnik Nove TV uoči proglašenja pobjednika i objasnili pozadinu i važnost ovih izbora.

Situacija kakva se ne pamti

Prava drama se odvijala na izborima za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza. Tajno glasovanje odužilo se za sat vremena - dugo nisu sudjelovala dva tako izjednačena kandidata. S jedne strane Tomislav Svetina, a s druge Pero Karatović.

''Nitko se ne sjeća takve situacije da su bila dva kandidata, uvijek je bio jedan i znalo se tko će pobijediti. Očigledno je došlo do tektonskih promjena u ZNS-u i zagrebačkom nogometu", rekao je Ivica Medo, kolumnist GOL.hr-a. Objasnio je razliku između kandidata.

''Ako Karatović pobijedi, nastavit će se kontinuitet ZNS-a i najmoćnijih ljudi u Zagrebu, onih na sceni i onih iza nje. Ne treba očekivati senzacije ako pobijedi Svetina, ali zapuhat će novi vjetrovi. Doći do promjena ne samo u ZNS-u, nego u cijelom hrvatskom nogometu."

Lokomotiva se udaljila od Dinama

Svetina je kandidat niželigaškog kluba Blato, dok je Karatović kandidat Sesveta s podrškom Dinama. Zanimljivo, Lokomotiva je stala iza Svetine - znači li to da su se počeli odmicati od Dinama?

''Apsolutno, simptomatično je bilo da se na neki način otcijepila od Dinama u ovom slučaju. Dinamo podržava Karatovića, koji je predstavnik Sesveta, ali igrač Dinama, dok Svetinu podržavaju ostali klubovi i ključan je taj glas Lokomotive jer prvoligaši nose puno glasova, daleko više od ostalih klubova. Da je Lokomotiva kojim slučajem stala uz Karatovića, Svetina ne bi imao šanse."

Mnogi kažu u kuloarima - tko drži ključeve ZNS-a, drži ključeve Hrvatskog nogometnog saveza.

"Tako je, Zagreb kao najjači nogometni savez, glavni grad države, sjecište novca i kapitala, najveći financijski kolač, najviše igrača koje Dinamo daje u reprezentaciju... Tko osvoji Zagreb, puca na cijelu Hrvatsku", zaključio je Ivica Medo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider