Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što to znači za nogomet?

Svetina novi predsjednik ZNS-a, drama na izborima: Tektonske promjene i novi vjetrovi

Bivši direktor Dinama Tomislav Svetina postao je novi predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza.

Tomislav Svetina sa suradnicima (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Tomislav Svetina postao je novi predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza. Bivši potpredsjednik Dinama pobijedio je protukandidata Peru Karatovića s 363:198. 

Svetina je smijenjen je sa svih pozicija u redovima hrvatskog prvaka početkom studenog, samo tri dana prije velike utakmice u Europskoj ligi protiv Spartaka iz Trnave. Na rukovodećim pozicijama u Dinamu proveo je posljednjih šest godina.

Na licu mjesta bili su reporter Nove TV Vlado Boban i kolumnist GOL-hr-a Ivica Medo, koji su se uključili u Dnevnik Nove TV uoči proglašenja pobjednika i objasnili pozadinu i važnost ovih izbora.

Situacija kakva se ne pamti

Prava drama se odvijala na izborima za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza. Tajno glasovanje odužilo se za sat vremena - dugo nisu sudjelovala dva tako izjednačena kandidata. S jedne strane Tomislav Svetina, a s druge Pero Karatović.

''Nitko se ne sjeća takve situacije da su bila dva kandidata, uvijek je bio jedan i znalo se tko će pobijediti. Očigledno je došlo do tektonskih promjena u ZNS-u i zagrebačkom nogometu", rekao je Ivica Medo, kolumnist GOL.hr-a. Objasnio je razliku između kandidata.

''Ako Karatović pobijedi, nastavit će se kontinuitet ZNS-a i najmoćnijih ljudi u Zagrebu, onih na sceni i onih iza nje. Ne treba očekivati senzacije ako pobijedi Svetina, ali zapuhat će novi vjetrovi. Doći do promjena ne samo u ZNS-u, nego u cijelom hrvatskom nogometu."

Lokomotiva se udaljila od Dinama

Svetina je kandidat niželigaškog kluba Blato, dok je Karatović kandidat Sesveta s podrškom Dinama. Zanimljivo, Lokomotiva je stala iza Svetine - znači li to da su se počeli odmicati od Dinama?

''Apsolutno, simptomatično je bilo da se na neki način otcijepila od Dinama u ovom slučaju. Dinamo podržava Karatovića, koji je predstavnik Sesveta, ali igrač Dinama, dok Svetinu podržavaju ostali klubovi i ključan je taj glas Lokomotive jer prvoligaši nose puno glasova, daleko više od ostalih klubova. Da je Lokomotiva kojim slučajem stala uz Karatovića, Svetina ne bi imao šanse."

Mnogi kažu u kuloarima - tko drži ključeve ZNS-a, drži ključeve Hrvatskog nogometnog saveza.

"Tako je, Zagreb kao najjači nogometni savez, glavni grad države, sjecište novca i kapitala, najveći financijski kolač, najviše igrača koje Dinamo daje u reprezentaciju... Tko osvoji Zagreb, puca na cijelu Hrvatsku", zaključio je Ivica Medo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider