Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neviđeno u hnl-u

Sudac nije znao pravilo na Poljudu, trener Slavena se žalio na još jedno pravilo kod gola

Netko od sudaca utakmice je zaboravio pravilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je na Poljudu u sklopu zaostalog 21. kola HNL-a remizirao (2:2) protiv Slaven Belupa. Bijeli su poveli 1:0, a onda je stigao crveni karton za Nihada Mujakića koji je opalio šamar Karlu Luliću.

Nakon toga Ivan Krstanović je u četiri minute zabio dva gola, a bod Hajduku je donio Umut svojim drugim golom u 97. minuti susreta.

Kako 97. minuti?

Glavni sudac Ivan Pečarić produžio je susret na pet minuta, ali igralo se do 97. minute zbog neviđene situacije na terenima HNL-a. Naime, Slaven Belupo je pripremio zamjenu u sudačkoj nadoknadi, Ivan Delić je stajao pored terena i pripremao se za ulazak, a onda je sudac Pečarić zaustavio utakmicu na dvije i pol minute.

gol expired Neymar saznao kaznu nakon žestokog sukoba, propušta dvije važne utakmice divider

U jednom trenutku sudac sa semaforom se povukao, Delić se vratio na klupu jer je Ivan Pečarić mislio da Slaven više nema pravu za zamjenu igrača, a hajdukovci su u čudu gledali i raspitivali se gdje je problem i što se više čeka.

Netko od sudaca utakmice je zaboravio pravilo. Naime, prema novim pravilima dozvoljeno je pet izmjena i tri prekida utakmice, a kako je to bila četvrta izmjena gostiju sudac se zbunio. Suci su zaboravili da je utakmica na poluvremenu prekinuta, a to se ne ubraja u pravila tri intervala i Slaven je imao pravo na još jednu zamjenu koja je i napravljena na kraju.

gol expired Španjolac koji je zaustavio Dinamo otkrio sunarodnjacima najslabiju kariku Modrih divider

Nakon toga Umut je zabio za 2:2, a Tomislav Stipić se kasnije pobunio.

"Iz naše perspektive mislim da je utakmica bila perfektna. Tehničko-taktički odrađena, puna hrabrosti, strpljivosti, pogotovo kada je Hajduk ostao s igračem manje. Mogu biti ponosan na igrače. Žao nam je, ali uživamo zajedno. U nogometu nema iznenađenja. To sam naučio kroz 15 godina staža. Trebam vidjeti drugi gol Hajduka. Njihov igrač je bio u živom zidu. Mislim da je pravilo da mora biti metar odmaknut. Dogodio se disbalans na utakmici, očito je da su ga suci imali između sebe. Tri minute su diskutirali zbog zamjene koju smo htjeli napraviti, nisu nam dali. Ne znam zašto se drugi gol Hajduka nije s VAR-om provjeravao'', rekao je trener Slaven Belupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider