Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće im biti lako

Španjolac koji je zaustavio Dinamo otkrio sunarodnjacima najslabiju kariku Modrih

Trener Šibenika Sergi Escobar najavio je četvrtfinalni susret Europske lige, Dinamo - Villarreal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Maksimiru će večeras od 21 sat u četvrtfinalu Europske lige Dinamo ugostiti Villarreal, sedmoplasiranu momčad španjolskog prvenstva. 

Šibenikov trener Sergi Escobar, rođen u mjestu udaljenom pet kilometara od Villlarreala, smatra kako je taj španjolski prvoligaš blagi favorit protiv Dinama, no da ga čeka neizvjesna i teška utakmica.

"Dinamo je jako kvalitetna ekipa brzih igrača. Pun je reprezentativaca Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije. Villarreal stoga očekuje teška utakmica protiv momčadi koja se ne predaje i u kojoj svi igraju za ekipu”, rekao je Escobar za španjolsku radijsku postaju COPE.

Debi iz snova

Escobar je rođen prije 45 godina u mjestu Almassora, pet kilometara udaljenom od Villarreal. Prije osam dana postao je trener hrvatskog prvoligaša Šibenika pa debitirao u subotu upravo protiv Dinama.

"Bio mi je to debi iz snova jer smo osvojili fantastičan bod protiv diva iz Hrvatske", istaknuo je Escobar čija je momčad odigrala 1:1 s hrvatskim prvakom. “Bila je to borba Davida i Golijata jer mi imamo jedan od najmanjih proračuna u ligi”, dodao je.

Premda je Dinamu otkinuo bod upozorio je sunarodnjake kako će Villarreal imati težak posao u Zagrebu.

"Pa Dinamo ima igrače poput Majera, Ivanušeca, a tek Oršić..."

"Dinamo u sredini igra izuzetno dobro, ima igrače koji znaju s loptom poput Majera, Ivanušeca ili Mišića, a uz to ima igrače koji stvaraju razliku poput Oršića, što je i pokazao protiv Tottenhama", rekao je Escobar.

Dinamo je u Maksimiru pobijedio 3:0 protiv Tottenhama nadoknadivši poraz od 0:2 iz Londona iz prve utakmice osmine finala Europske lige. Na Maksimiru će sada dočekati Villarreal predvođen trenerom Unaijom Emeryem, najboljim strijelcem Gerardom Morenom te iskusnim stoperom Raulom Albiolom.

  gol expired Mujakić opalio šamar igraču Slaven Belupa, odmah je dobio crveni karton divider

Dinamo na prolaz u polufinale europskih kupova čeka od 1967. godine, kada je osvojio Kup velesajamskih gradova, dok je Villarreal zadnji put igrao u polufinalu 2016. protiv Liverpoola u Europskoj ligi.

Otkrio najslabiju kariku Dinama

"Dinamu bi problem mogao biti izostanak Petkovića, važnog napadača, no unatoč tome bit će opasan protivnik", smatra Escobar.

"Premda je Dinamo opasan iz protunapada također zna igrati s loptom, sposoban je držati loptu u posjedu. Njegovi igrači su brzi, dobro kombiniraju u sredini, a krila se puno priključuju napadu. Možda su njegovi stoperi najslabija karika u momčadi", dodao je.

Escobar je do dolaska u Šibenik radio kao trener u kolumbijskom prvoligašu Americi Cali, a prije toga u niželigašima u jugoistočnoj španjolskoj provinciji Castellón kojoj pripada i Villarreal

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider