Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SJAJNA UTAKMICA

Livaja i Umut spasili Hajduk od poraza protiv Slavena Belupa: Bijeli igrali 45 minuta s igračem manje

Uzbudljiva utakmica na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odgođenom susretu 21. kola Prve HNL Hajduk i Slaven Belupo su na Poljudu odigrali 2:2, a domaćin je izjednačio u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Slaven Belupo je bio na korak do prve pobjede u posljednjih deset kola, no Hajduk se spasio u posljednjim trenucima susreta golom turskog napadača Umuta Nayira.

Turski napadač je zabio i prvi gol za Hajduk u 22. minuti, dok je oba gola za goste zabio Ivan Krstanović (65, 69). Dodajmo kako je Hajduk od 43. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Nihad Mujakić zbog udaranja suparnika.

gol expired Mujakić opalio šamar igraču Slaven Belupa, odmah je dobio crveni karton divider

Hajduk je ovim rezultatom produžio niz bez poraza na sedam utakmica ostvarivši pet pobjeda i dva remija, dok je Slaven Belupo u zadnjih 10 kola upisao četiri poraza i šest neodlučenih ishoda.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 19. minuti, no Franjo Prce nakon ubačaja iz kornera nije uspio zabiti s pet metara. Premda je bio neometan nije uspio zahvatiti loptu.

Tri minute kasnije domaćin je poveo. Marko Livaja je ubacio u kazneni prostor, a Nayir sjajno pogodio za vodstvo domaćina.

gol expired Villarrealov iskusni stoper: "Glupost je da je Dinamo lagan protivnik, to je prvak Hrvatske" divider

U samoj završnici prvog dijela Hajduk je ostao s igračem manje nakon što je Nihad Mujakić rukom po licu udario Karla Lulića. Sve je započelo njihovim naguravanjem, a završilo neprimišljenim postupkom domaćeg braniča. Sudac Goran Pečarić provjerio je situaciju i isključenje je bilo opravdano.

U nastavku susreta nije bilo previše uzbuđenja do 65. minute kada je Ivan Krstanović na asistenciju Bruna Gode izjednačio na 1:1. Samo četiri minute kasnije 38-godišnji napadač je opalio sa 20 metara, lopta je nekoga pogodila i promijenila smjer prevarivši Kalinića za vodstvo gostiju 2:1.

gol expired Veliko srce Marina Čilića: Treću godinu zaredom podijelio stipendije i donacije divider

Hajduk je u nastavku susreta jurio po izjednačenje i uspio je u šestoj minuti nadoknade. Ponovo je zabio Nayir nakon sjajne asistencije Marka Livaje petom.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 61 bodom koliko ima i Osijek, no "Modri" imaju utakmicu manje. Gorica je treća sa 48 bodova. Rijeka je četvrta sa 42 boda, a Hajduk na petom mjestu ima 40 bodova, uz također susret manje.

Slaven Belupo je sedmi sa 26 bodova, a na začelju je Lokomotiva sa 20 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider