Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
totalni rat

Što stoji iza propalog megatransfera: Neymar bijesan, šeici se smiju i njemu i Barci

Neymar ostaje u Parizu, a je li to najmudriji potez PSG-a, vidjet ćemo u narednim mjesecima.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mjesecima je trajala sapunica oko Neymara i na kraju se nije dogodilo ništa. Nadali su se navijači Barcelone povratku na Camp Nou, nadao se i Neymar, nadao se i Messi, ali čini se kako su svi bili nasamareni.

Trajalo je natezanje s PSG-om do prije dva dana, kada je predsjednik Barcelone Bartomeu ljutito nakon sastanka sa šeicima rekao kako je dosta te da Barcelona neće biti predmet ismijavanja nogometnog svijeta. Preko medija bliskih klubu puštena je informacija da se radilo o osveti katarskih šeika prema klubu s kojim su nekada bili itekako povezani.

Osveta šeika

Katar je bio prva plaćena reklama na dresu Barcelone u povijesti, država Katar vlasnik je Paris St-Germaina, a znamo kako su se pogoršali odnosi tih dvaju klubova nakon izbacivanja u Ligi prvaka, naročito onog povijesnog preokreta kada su Parižani rigali vatru nakon onih 6:1 na Camp Nouu.

Zvonimir Boban (Foto: AFP) Boban progovorio o Rebiću i otkrio gdje je zapelo s Modrićem: Postavio jasne ciljeve s Milanom divider

Navodno su šeici bili ljutiti zbog toga što su ih čelnici Barce tražili još novca za sponzorstvo i tu su se počele kidati veze s petrodolarima koje su trajale od 2011. do 2016. godine. U međuvremenu je Katar prestao sponzorirati Barcelonu, a ponos Katalonije na vrhuncu svoje moći bez pardona je osim više novca tražio i pojačanja na Parku prinčeva bahato vabeći Verrattija, Thiaga Silvu, Di Mariju, Marquinhosa, Rabiota i ostale zvijezde PSG-a.

Aktiviranje otkupne klauzule za Neymara bio je osvetnički potez šeika, iako je u tom trenutku Barceloni trebao taj novac. Vraćanje Neymara u Barcu nikad nije bila realna opcija za šeike.

Neymar poludio nakon blokiranja transfera

Bartomeu je izgubio živce kada su mu čelnici PSG-a priopćili da za Neymara nije dovoljno 150 milijun eura plus Rakitić, Dembele i Todibo, već su tražili 20 milijuna više. Mundo Deportivo piše kako je Neymar u očaju nazvao Leonarda i ponudio vlastitih 20 milijuna eura samo da ga puste nazad u Barcelonu. To je odbijeno jer su htjeli da Blaugrana sama plati cijeli traženi iznos. Za ljude u Barceloni sve je to bio jasan znak da je transfer u biti bio nemoguć, a potezi Parižana samo predstava za javnost.

Kraljevi prijelaznog roka: Velikan za "siću" doveo mnogo poznatih imena, novi trend na tržištu Radamel Falcao stiže u Istanbul (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Mauro Icardi (Foto: Twitter/PSG) +2 Ante Rebić (Foto: AFP)

No imaju li sada oni problem. Neymar je tempirana bomba u svlačionici. Kažu da je sinoć bio bijesan, što su Sportu iz Barcelone javili ljudi bliski Brazilcu. Nasser Al-Khelaifi jako je naljutio svoju najveću zvijezdu, koja se praktički na kraju prošle sezone oprostila od suigrača, kojima je objasnila da želi otići iz Pariza.

Sada će se morati vratiti u tu istu svlačionicu u koju je stigla nova mušičava zvijezda Mauro Icardi. Kako će to sve izgledati ove sezone na Parku prinčeva i je li ovo bio mudar potez šeika? Pripremite kokice…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider