Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li on dobro?

Visoke tenzije u Parizu uoči Reala: Što se to događa s Neymarom? Legenda zabrinuta za mentalno zdravlje

Nakon iznenađujućeg poraza u Nici u PSG-u uvjeravaju da su svu koncentraciju bacili na Real i uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Dvoboj s Realom nema nikakve veze s ovom utakmicom. Bit ćemo spremni za Madriđane", opravdavao se trener PSG-a Mauricio Pochettino nakon iznenađujućeg poraza Parižana u Nici, drugog uzastopnog na gostovanjima u francuskoj ligi.

Prije tri kola izgubili su u Nantesu, a između dva gostovanja pobijedili su Saint-Etienne na Parku prinčeva.

gol expired Real u problemima: Ancelottijeva postava za uzvratni okršaj s PSG-om, Modrić u centru pažnje divider

PSG si može dopustiti taj luksuz jer ima čak 13 bodova prednosti ispred drugoplasirane Nice. No činjenica je da Parižani puno bolje igraju na domaćem travnjaku nego u gostima, a porazi nikada nisu dobra najava.

Parižani se spremaju za Real

"To su različite, ali i slične situacije. Morate sve staviti u kontekst. Nantes nam je došao nakon utakmice s Realom. Ova s Nicom stigla je usred priprema za uzvrat u Madridu, koji svi čekaju s nestrpljenjem. Budući da sada svi pričaju o uzvratu s Realom, nije lako održati koncentraciju i nositi se s gubitkom energije", argentinski trener pokušao je objasniti posrtanja u prvenstvu.

gol expired Ukrajinka zaigrala u finalu, a prije samo tjedan dana bila je u skrovištu divider

"Najvažnije je da budemo spremni za Real", zaključio je Pochettino.

I za Brazilca Marquinhosa nema razloga za veliku brigu.

"U sezoni ima uspona i padova, ne biste trebali brinuti", izjavio je Brazilac nakon poraza Parižana na Azurnoj obali.

Bez Mbappea ne ide

Unatoč tomu što je PSG-ova svlačionica krcata zvijezdama, čim Kylian Mbappe nije na terenu, to je druga priča. Francuski napadač propustio je utakmicu u Nici zbog suspenzije. Mbappe je ove sezone postigao 24 gola, što je više od ukupnog golgeterskog učinka Messija, Neymara i Agnela Di Marije.

Gianluigi Donnarumma i Presnel Kimpembe nisu igrali u Nici. Pocehettino im je dao odmor i bit će spremni za utakmicu s Realom. Paredes ima problema s ozljedom i mogao bi ga zamijeniti Gueye. Hakimi se pojavio na jučerašnjem treningu i mogao bi biti spreman. Sergio Ramos opet nije trenirao s ostatkom ekipe i male su šanse da istrči na Bernabeuu.

Henry zabrinut za Neymarovo mentalno zdravlje

Parižane možda i najviše brine Neymar. Brazilac se oporavio od ozljede, no u Nici je još jednom pokazao da je daleko od prave forme. Igra najlošiju sezonu u PSG-u. U ukupno 18 nastupa postigao je četiri gola i upisao četiri asistencije, što je za njega loš učinak. Još 18 utakmica je propustio zbog ozljeda i nikako da uhvati formu.

Legenda francuskog nogometa Thierry Henry zabrinut je za mentalno stanje brazilske superzvijezde.

gol expired Šibenski Funcuti zaprijetili poznatom menadžeru: ''Spremni smo na sve'' divider

"Kada analizirate akcije i vidite da se ne postavi kako treba, to je činjenica i to morate prepoznati. Da, opet nije bio dobar, ali postoje razlozi", rekao je Henry za L'Equipe.

"Neymar je u svojim nedavnim intervjuima često govorio o sebi, o svojoj dobroti, o pritisku kojem je izložen, pa je moja prva pomisao: 'Je li dobro?' Ne radi se o tome da ne radi bicikle, tunele, sombrera ili o činjenici da prolazi čuvare kao od šale", kaže Henry i pita se:

"On govori, ali čujemo li ga? Traži pomoć - stvari se događaju u njegovoj glavi, kao i svakom ljudskom biću."

Brazilac je umoran od Europe

Čini se da je intervju koji Henry spominje onaj koji je Neymar dao za DAZN prošle godine, tijekom kojeg je rekao da se planira povući iz međunarodnog nogometa u bliskoj budućnosti.

"Mislim da će Katar biti moje posljednje Svjetsko prvenstvo", kazao je Neymar.

"Vidim ga kao svoju posljednju šansu jer ne znam imam li više snage i koncentracije baviti se nogometom."

gol expired Ševčenko uputio dramatičan apel: "Bombardiraju bolnice, djeca i civili ginu. Šaljite pomoć" divider

Neymar je također sugerirao da je sve umorniji od intenzivnih zahtjeva koje donosi europski nogomet na klupskoj razini, čime je otvorio vrata potencijalnom prelasku u američku MLS ligu.

U dresu Barcelone znao je briljirati na travnjaku Bernabeua. Hoće li u srijedu biti ponovno inspiriran, to nitko ne može znati. U svakom slučaju, PSG treba pravog Neymara.

Utakmica u Madridu sve će reći

S jedne strane, čini se da u momčadi PSG-a nije briljantna situacija uoči okršaja s Madriđanima, a s druge se može zaključiti da su Parižani fokusirani na Real i da je lako moguće da eksplodiraju na Santiago Bernabeuu.

Situacija je slična kao pred prvu utakmicu, kada su također prevladavali zabrinjavajući tonovi. Međutim, Parižani su odigrali sjajnu utakmicu i posve nadigrali Real, iako to rezultat možda ne govori. Prema svemu viđenom, pobjeda od 1:0 premala je u odnosu na dominaciju PSG-a. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider