Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovo je pakao"

Ševčenko uputio dramatičan apel: "Bombardiraju bolnice, djeca i civili ginu. Šaljite pomoć"

Andrij Ševčenko, legendarni ukrajinski nogometaš, pozvao je na slanje pomoći Ukrajini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrij Ševčenko, legendarni ukrajinski nogometaš, još je jednom pozvao svijet na slanje pomoći u Ukrajinu, koja se bori protiv ruske invazije.

"Osjećam se jako loše. Zabrinut sam što će se događati u budućnosti, a u ovom trenutku upravo se oglasila još jedna uzbuna za ruski zračni napad. Moja zemlja je pod napadom", rekao je bivši nogometaš pa dodao kako je uvjeren da će Ukrajina pobijediti u ovom ratu, koji je započeo prije 12 dana.

Ševčenko ne sumnja da će Ukrajina pobijediti

"Pobijedit ćemo u ovom ratu. Ukrajina se bori za europske vrijednosti. Zato su Europska unija, ali i ostale države na našoj strani i osjećamo njihovu podršku. Borimo se za veće, važnije vrijednosti od politike. Borimo se za našu državu. Moja majka, sestra, prijatelji i rođaci su u Kijevu nisu napustili zemlju."

Iako je daleko od svoje obitelji, Ševčenko je aktivno posvećen obrani svoje domovine.

"Teško je, ali moj je posao da pričam što više o ovome, da pokušam prikupiti što veća sredstva za Ukrajinu. Ovo je ljudska tragedija. Ruske snage bombardiraju bolnice, djeca i civili ginu. Teško je objasniti zašto se ovo događa", prenosi talijanski DAZN.

Sve je manje hrane i medicinske opreme

Za kraj, bivši nogometaš je otkrio kako se može pomoći Ukrajini u ovim teškim trenucima.

"Treba nam pomoć jer Ukrajini ponestaje hrane, medicinske opreme, svega. Treba nam i moralna podrška, treba nam više prosvjeda, više ljudi koji pričaju o ruskoj invaziji na Ukrajinu i više ljudskosti", zaključio je Ševčenko u dramatičnom razgovoru za talijansku televiziju.

Ševčenko je donedavno sjedio na klupi Genoe, najstarijeg talijanskog kluba, ali u jednom od ranijih intervjua je otkrio kako nogomet za njega više ne postoji.

"Nogomet ne postoji više za mene. Ne razmišljam o njemu. Nije vrijeme za to. Koncentriran sam od trenutka kada se probudim da razmišljam o tome kako mogu pomoći svojoj zemlji, što mogu učiniti."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider